EADS vrea o fabrica in Romania, atras de costurile reduse

Luni, 30 Noiembrie 2009, ora 16:09
1601 citiri
EADS vrea o fabrica in Romania, atras de costurile reduse

Gigantul aeronautic european EADS vrea o fabrica in Romania, atras de avantajele costurilor reduse din Europa de Est, scrie Financial Times Deutschland (FTD) in editia de luni, potrivit Reuters.

Compania Premium Aerotec, divizie a EADS, vrea sa produca in Romania componente din metal si laminate pentru aeronave Airbus, potrivit FTD, care citeaza un buletin de stiri intern din grupul EADS, scrie Mediafax.

Premium Aerotec a fost creata in acest an si cuprinde fabricile Airbus de la Varel, Nordenham si Augsburg din Germania.

Aerolia, divizie franceza a EADS cu profil similar, a adoptat o strategie asemanatoare si va deschide o fabrica in Tunisia, potrivit FTD.

Contactati de Reuters, reprezentantii EADS nu au fost disponibili pentru comentarii.

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a declarat pe 10 noiembrie ca EADS vrea sa produca in parcul industrial aerospatial de la Ghimbav componente pentru avioanele Airbus, investitie pentru care Guvernul va acorda garantii de stat de 5-7 milioane de euro.

"Investitia initiala este de peste 90 milioane de euro, sper ca saptamana viitoare sa acordam garantia de stat", a spus Videanu intr-o conferinta de presa.

El a adaugat ca productia componentelor ar urma sa inceapa in mai-iunie 2010, iar o astfel de investitie ar putea fi un catalizator pentru alte companii care produc astfel de componente, la fel cum a fost cazul producatorului de masini Dacia-Renault.

Un gigant francez închide o fabrică din Polonia și o mută în România. E vorba de peste 400 de locuri de muncă
Un gigant francez închide o fabrică din Polonia și o mută în România. E vorba de peste 400 de locuri de muncă
Producătorul francez de anvelope Michelin, cu afaceri anuale de aproape 30 miliarde euro, va închide fabrica de anvelope pentru camioane grele din Polonia, de la Olsztyn, unde lucrează...
#eads, #fabrica, #ghimbav, #costuri , #stiri Dacia