EL PAIS: Cinci firme de componente auto se instaleaza in Romania

Luni, 11 Februarie 2008, ora 11:12
1420 citiri
EL PAIS: Cinci firme de componente auto se instaleaza in Romania

EL PAIS (Spania) - Cinci fabricanti din tara Bascilor activand in sectorul auxiliarelor de automobile intentioneaza sa se instaleze in Romania cu unitati de productie ce vor fi puse in functiune in primul trimestru al lui 2008. Cele cinci intreprinderi sunt Cofundi, Microdeco, Industrias Gol, Satuerca si Industrias Lebario. Investitia globala va depasi 15 milioane de euro.

Cei cinci acced pe piata romaneasca prin ICSA Socios Consultores, o firma prezenta in cele trei mari orase din tara Bascilor care gestioneaza in prezent circa 20 de procese de internationalizare a intreprinderilor din sectorul industrial, majoritatea in tari din Europa de Est, America Latina si Asia.

Industria auxiliarelor de automobile s-a reactivat in buna masura in Romania prin cumpararea de catre Renault a intreprinderii romane de automobile Dacia, in 1999. Aceasta operatiune a facut ca multe firme care aprovizioneaza multinationala franceza sa se instaleze in Romania. Investitia straina in sectorul romanesc al componentelor de automobil se ridica la 1 miliard de euro in anul 2005.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://rador.srr.ro/ target=_blank>Rador</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.