Faurecia a cumparat 50% dintr-o companie care produce componente pentru Dacia Logan

Miercuri, 24 Ianuarie 2007, ora 10:40
1225 citiri

Compania franceza Faurecia, unul dintre cei mai mari producatori mondiali de interioare pentru automobile, a cumparat marti 50% din actiunile companiei Euro Auto Plastic Systems Mioveni, de la furnizorul portughez Simoldes Plasticos, anunta un comunicat de pe Euronext.

In urma tranzactiei, francezii de la Faurecia si croatii de la AD Plastik detin fiecare cate 50% din capitalul Euro Auto Plastic Systems Mioveni (Euro APS), companie care produce si livreaza panouri de bord, panouri pentru usi, parti de caroserie, faruri si covorase de interior pentru Dacia.Valoarea tranzactiei nu a fost facuta publica.

Euro APS a vandut in 2006 produse in valoare de 58 milioane euro, iar uzina sa de la Mioveni, judetul Arges, are 680 de angajati. Tranzactia le permite francezilor de la Faurecia sa isi creasca implicarea in programul Logan pentru care deja produc componente pentru scaune, sisteme de evacuare, panouri de bord, panouri pentru usi si bare.

Compania franceza Faurecia este unul dintre cei mai mari furnizor mondiali de componente pentru automobile si produce scaune, instrumente de bord, usi, sisteme de evacuare, module acustice si bare fata - spate. In 2005, grupul a avut pe plan mondial vanzari de 11 miliarde euro, iar in prezent are 160 de uzine in 28 de tari si un total de 60.000 de angajati.

Faurecia are o fabrica de tapiterii pentru automobile in orasul Talmaciu din judetul Sibiu, unde a investit aproape 8 milioane de euro. Compania numita Faurecia Seating Talmaciu estima pentru 2006 o cifra de afaceri de 30 milioane euro.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)