Franta ar putea extinde Programul "Rabla"

Marti, 01 Septembrie 2009, ora 13:06
1401 citiri
Franta ar putea extinde Programul "Rabla"

Programul guvernului francez de sustinere a industriei auto prin oferirea de prime la casarea unui autovehicul vechi pentru cumpararea unui nou ar putea fi prelungit dupa luna decembrie, data limita prevazuta initial, a declarat ministrul Bugetului, Eric Woerth.

"Inca mai discutam aceasta posibilitate si sunt sanse mari ca programul sa fie prelungit. Primele s-au bucurat de un succes urias", a afirmat Woerth.

Autoritatile din Franta, una dintre principalele piete ale Dacia, au oferit producatorilor de automobile un sprijin important prin implementarea programului de innoire a parcului auto. Guvernul incearca sa evite inchiderea brusca a schemei, preferand o finalizare treptata, pentru a preveni aparitia unei noi crize in industria auto, informeaza Mediafax.

Ministrul responsabil cu implementarea masurilor guvernamentale de stimulare economica a declarat saptamana trecuta ca programul "Rabla" a sustinut vanzarea a 330.000 de vehicule.

Directorul executiv al Renault, Carlos Ghosn, a afirmat in luna iulie ca incetarea acordarii primelor de casare ar face ca 2010 sa fie, pentru producatorii de autovehicule, un an la fel de dificil ca si 2009.

Vanzarile din Franta ale modelelor Sandero si Logan, produse de Dacia, au urcat cu 58% in luna iulie, in timp ce piata auto franceza a crescut cu 3,1%. Dacia a devenit astfel a opta marca de pe aceasta piata dupa vanzari, depasind constructori precum Fiat sau chiar Nissan, partenerul de alianta al Renault.

Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
#franta, # rabla, # auto, # industrie , #stiri Dacia