Inmatricularile Dacia explodeaza, in Spania

Marti, 05 Octombrie 2010, ora 23:52
1368 citiri
Inmatricularile Dacia explodeaza, in Spania

Inmatricularile Dacia in Spania au crescut de trei ori la noua luni, la 15.559 autoturisme, de la 5.193 unitati in aceeasi perioada a anului trecut, cel mai mare avans in randul marcilor prezente pe aceasta piata, potrivit Asociatiei spaniole a constructorilor de automobile si camioane ANFAC citata de Mediafax.

In septembrie, au fost inmatriculate 1.274 de autoturisme Dacia, de aproape 2,5 ori mai multe comparativ cu 381 de unitati in urma cu un an.

In cazul marcii Renault a avut loc un avans de 5% al inmatricularilor din intervalul ianuarie-septembrie, la 66.108 autoturisme. Inmatricularile Renault au scazut insa in septembrie cu 50,3%, la 4.659 de masini, fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Lider al pietei in primele noua luni a fost marca Seat, cu 73.225 de autoturisme inmatriculate, in crestere cu 21,7% comparativ cu intervalul similar din 2009.

La nivelul pietei, inmatricularile au crescut cu 16,2% in primele noua luni, la 787.189 de autoturisme inmatriculate, dar in septembrie a avut loc un declin de 27,3%, la 56.280 de unitati.

Presedintele operatiunilor Renault in Spania, Jean-Pierre Laurent, a declarat, marti, pentru AFP, ca este pesimist in privinta evolutiei pietei spaniole, care s-a contractat dupa incheierea programului primei de casare.

Laurent a avertizat ca Renault ar putea recurge in Spania la trimiterea angajatilor in somaj temporar, daca situatia va continua.

"Sunt pesimist in privinta pietei, dar optimist in ceea ce priveste Renault si Dacia, intrucat produsele noastre raspund cel mai bine epocii pe care o traversam", a declarat Laurent publicatiei economice Cinco Dias.

El a indicat ca Renault a incheiat un acord cu sindicatele privind reducerea productiei la fabrica fin Palencia (nordul Spaniei), din 25 octombrie.

"Pentru moment, acordul nu implica masuri de reducere a numarului de angajati, dar, daca situatia va continua, este posibil ca la sfarsitul acestui an sau anul viitor sa se recurga si la masuri legate de forta de munca", a adaugat el, precizand ca este vorba despre somaj temporar.

Renault s-a angajat in fata sindicatelor sa mentina nivelul fortei de munca pana in 2013, in schimbul unei flexibilitati mai mari. Grupul detine in Spania circa 10.000 de angajati, care lucreaza in patru uzine, doua la Valladolid (nord), una la Palencia si una la Sevilla.

Grupul concurent PSA Peugeot Citroen a decis saptamana trecuta sa trimita in somaj partial cei 2.150 de angajati ai uzinei de la Madrid, pana in martie 2011. Somajul din Spania este de 20%, cel mai ridicat din zona euro. In sectorul auto din aceasta tara lucreaza 500.000 de angajati. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#inmatriculari, #dacia, #spania, #renault , #stiri Dacia