Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ministrul Economiei: Industria din Romania isi va mentine tendinta de crestere in acest an

Ministrul Economiei: Industria din Romania isi va mentine tendinta de crestere in acest an


Evolutia industriala in Romania este pe un trend pozitiv, ponderea acestui sector in PIB fiind in prezent cu aproape 10% mai mare decat media Uniunii Europene, a afirmat, joi, ministrul Economiei Andrei Gerea, dupa o vizita la uzina Dacia de la Mioveni.

"Mare parte din progresul si evolutia pozitiva a Produsului Intern Brut se datoreaza exporturilor romanesti, iar componenta industriala in Produsul Intern Brut, si anume aproape 30%, este mult peste media europeana, care este undeva la 20%. As putea spune ca evolutia industriala in Romania este pe un trend pozitiv si va continua asa", a declarat ministrul Economiei.

El a apreciat ca marile intreprinderi precum Uzina Dacia de la Mioveni au avut cea mai importanta contributie la cresterea activitatii industriale, dar si a exporturilor.

"Dacia este un mare exportator, este o mare intreprindere, dar la cresterea exporturilor romanesti din ultimul an si-au adus contributia mult mai multe intreprinderi", a mai spus Andrei Gerea.

Potrivit acestuia, este un trend pe care l-a observat nu numai mediul de afaceri din Romania, ci si partenerii nostri europeni.

"Romania este data ca exemplu de ceea ce inseamna traversarea unei perioade dificile si reintrarea pe un curs ascendent", a mai spus Andrei Gerea.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1252 ori