Angajatii Dacia au obtinut si crestere salariala si prima

Marti, 16 Aprilie 2013, ora 15:03
1639 citiri
Angajatii Dacia au obtinut si crestere salariala si prima

Negocierile dintre conducerea constructorului auto Dacia si Sindicatul Autoturisme Dacia s-au incheiat marti, fiind agreate o crestere a "masei salariale" cu 6% si o prima de rezultat pentru toti angajatii, pentru rezultatul anului 2012, de 1.680 lei brut.

"In cadrul sedintei finale de negociere, partile au convenit cresteri salariale, care vor fi acordate din luna mai si care pentru perimetrul platformei reprezinta o crestere a masei salariale cu 6%.

In plus, toti angajatii vor primi o prima pentru rezultatul anului 2012, in valoare de 1.680 lei brut, care va fi acordata, de asemenea, in luna mai 2013", se spune intr-un comunicat transmis de Dacia.

Negocierile au inceput in data de 20 februarie, pana in prezent avand loc mai multe sedinte.

Reprezentantii constructorului auto au anuntat la 8 aprilie ca solicitarea sindicatului Dacia echivaleaza cu o majorare a veniturilor de circa 40% si este "complet nerealista", punand in pericol competitivitatea companiei si locurile de munca.

Conducerea Dacia a propus atunci sindicatului ca noul Contract Colectiv de Munca pentru acest an sa prevada cresteri generale de 90 lei pentru operatori si personalul tehnic, economic, stiintific si administrativ (TESA) nivelurile 5-7, din ianuarie 2013, urmand ca din luna mai sa existe o majore de 85 lei pentru operatori, o crestere individuala de 4% pentru TESA nivelurile 5-7 si de 6% pentru TESA nivelurile 8-10.

Totodata, managementul a propus o prima de rezultat de 900 lei pentru anul trecut, potrivit unui comunicat transmis de companie.

O parte a angajatilor uzinei Dacia din Mioveni au oprit activitatea pe 20 si 21 martie, nemultumiti ca nu a fost semnat contractul colectiv de munca si ca revendicarile salariale cerute de ei nu au fost incluse in document.

Conducerea Dacia si reprezentantii sindicatului au convenit la 21 martie sa continue negocierile pentru contractul colectiv de munca doar in conditiile reluarii lucrului si revenirii la o desfasurare normala a productiei.

De asemenea, partile au agreat sa continue dialogul doar in cadrul comisiei de negociere.

Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
Banca Națională a României (BNR) și-a dat avizul vineri, 29 martie, pentru o propunere legislativă care ar muta în sarcina băncii centrale protecția consumatorilor în relația cu...
#salarii angajati Dacia, #crestere salarii Dacia , #stiri Dacia