Piata auto din Romania, "catastrofala": 11 importuri second-hand la o masina noua vanduta

Miercuri, 12 Februarie 2014, ora 14:33
1691 citiri
Piata auto din Romania, "catastrofala": 11 importuri second-hand la o masina noua vanduta
Sursa foto: Diacaf

Piata auto din Romania este una catastrofala, la ora actuala fiind aduse in tara 11 autovehicule second-hand la fiecare masina noua vanduta, a declarat, miercuri, vicepresedintele Grupului Dacia Renault si presedinte al Asociatiei Constructorilor de Automobile din Romania (ACAROM), Constantin Stroe.

"Piata auto din Romania o calific drept catastrofala. A avut o involutie - si nu ma feresc de cuvinte care pot sa deranjeze - de la 315.000 de automobile in 2007, la o cadere de 68.000 in 2013. Cei doi producatori de automobile - Dacia Renault si Ford - au vandut in Romania anului 2013 doar 20.000 de automobile dintr-o productie totala de 410.000 de unitati. Matematic, asta inseamna 5% din total, deci aproape ca n-au vandut nimic. In acelasi an 2013, s-au importat 221.000 de automobile second-hand - si vorbim despre o situatie catastrofala, care nu mai poate continua. Practic, la un automobil nou vandut in Romania, s-au adus 11 automobile second-hand. Productia de automobile usoare in Romania a ajuns, de la un volum total de 241.000 unitati, in 2007, la peste 410.000 in 2013', a spus Stroe, in cadrul unui atelier de specialitate organizat la Forumul de afaceri "Franta - Europa de Sud-Est'.

Dacia a exportat aproape 300.000 de automobile

In ceea ce priveste exporturile, reprezentantul Dacia a mentionat ca lucrurile au stat foarte bine, in top figurand Franta, Germania si Algeria.

"Exportul a avut o evolutie foarte interesanta. S-au exportat de la 16.000 de autovehicule, in 2004, la 362.000, in 2013, din gama Ford si Dacia Renault. Dacia a exportat aproape 300.000 de automobile (93% din productie), primele piete fiind Franta, Germania, Algeria si Turcia. Romania e pe locul 11 in acest top...Nu s-a mai vazut nicaieri in lume ca o fabrica de automobile sa vanda pe piata proprie volume atat de mici, cum se intampla la noi. Ford a exportat aproape toata productia', a afirmat Constantin Stroe.

Misiunea Economica Ubifrance a Ambasadei Frantei la Bucuresti a organizat, in zilele de 11 si 12 februarie, Forumul de afaceri 'Franta - Europa de Sud-Est'.

La forum au fost prezenti reprezentantii a peste 400 de companii din 14 tari, evenimentul constituindu-se intr-un adevarat tur de forta in domeniul business-ului.

Companiile activeaza in sectoare, precum: infrastructura, transporturi, energie, industrie auto, protectia mediului, agricultura si industrie alimentara, e-commerce, IT&C, dispozitive si echipamente medicale.

De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, aplicația de mesagerie cunoscută pentru protecția datelor utilizatorilor, anunță introducerea unor noi funcționalități care vor spori confidențialitatea utilizatorilor, în special...
#stroe dacia, #Dacia Romania, #romania import, #dacia export , #stiri Dacia