Prima de asigurare a Daciei Logan este de doua ori mai mica decat dauna

Marti, 20 Martie 2007, ora 08:16
964 citiri

Valoarea daunei in cazul unei avarii frontale a unei Dacia Logan este de doua ori mai mare decat valoarea primei de asigurare, insa pentru un Mercedes C klasse, raportul dintre valoarea daunei si prima de asigurare este de 0,87, a declarat luni reprezentantul companiei Generali, Ion Moise.

Aceste date indica nevoia unei corelari intre marca si clasa autovehiculului si prima de asigurare perceputa de compania de asigurari, a spus seful serviciului de lichidari daune auto din cadrul Generali Asigurari, Ion Moise.

O Dacia Logan are un cost de reparatie pentru o avarie frontala de 770 euro, iar costurile similare pentru un Mercedes C klasse sunt de aproape 2.000 euro, insa raportul dintre valoarea daunei in cazul unei avarii frontale supra prima anuala platita este mai mare in cazul Daciei decat al Mercedes, a aratat Moise.

Un Mercedes din clasa C are o valoare de aproximativ 37.745 euro, iar o prima de asigurare ajunge la 2.264 euro sau 6% din valoarea automobilului, potrivit calculelor Generali. In cazul Daciei Logan, valoarea este de circa 8.345 euro, iar prima este de 375 euro sau 4,5% din valoarea autovehicului. Totusi, la capitolul raportului dintre valoarea daunei frontale si prima de asigurare, masina romaneasca ocupa ultimul loc, cu un raport de 2,05. La capitolul acestui indicator, Mercedes C klasse are un raport intre valoare dauna si prima de 0,87, un Audi A4 de 1,28, iar un BMW Seria 3 de 1,33.

Moise a aratat ca nu exista o legatura directa intre costurile de reparatie si valoarea autovehiculelor. Tarifarea in asigurarile CASCO trebuie sa tina cont de marca si tipul autovehiculului. "Nici un tarif modern si real nu are ce sa caute fara aceasta relatie", a spus reprezentantul Generali. Pe de alta parte, exista o legatura directa intre politica importatorului sau a producatorului de autovehicule si costurile de reparatie.

Tinand cont de acestea, Moise considera ca formarea unei baze de date la nivelul pietei este absolut necesara. Reprezentantul Generali a pledat pentru introducerea unor sisteme independente, precum Audatex sau EurotaxGlass's, care ar putea oferi informatii privind costurile de reparatie, de exemplu.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)