Producatorii auto din Romania vor da bani ca sa-si recupereze rablele

Vineri, 28 August 2009, ora 12:09
1295 citiri
Producatorii auto din Romania vor da bani ca sa-si recupereze rablele

Producatorii auto vor acoperi costurile predarii sau preluarii masinilor scoase din uz si vor trebui sa conceapa si sa construiasca masini noi prin reutilizarea unor materiale si componente de la vehiculele scoase din uz, potrivit unui proiect de Hotarare Guvernametala publicat, astazi de Ministerul Mediului.

Proiectul de act normativ prevede exceptarea de la aceste masuri a vehiculelor scoase din uz care nu mai contin una sau mai multe componente esentiale, in mod special motorul si caroseria si cele carora li s-au adaugat deseuri.

Sistemul de gestionare a vehiculelor scoase din uz a fost modificat pentru ca Romania sa se conformeze directivei europene in materie, a mai anuntat ministerul, preluat de NewsIn.

"Producatorii de vehicule trebuie sa asigure, individual sau prin contracte cu terte parti, preluarea de la ultimul detinator a vehiculelor pe care le-au introdus pe piata, atunci cand acestea devin vehicule scoase din uz, precum si a partilor uzate devenite deseuri inlaturate la repararea vehiculelor pentru transport de persoane, in masura posibilitatilor tehnice", potrivit proiectului de HG.

Noile prevederi legislative urmaresc identificarea unor posibilitati de imbunatatire a managementului acestor tipuri de deseuri. Domeniul de aplicare va fi extins atat la vehiculele in circulatie, cat si la cele scoase din uz. De asemenea, in proiect sunt mentionate materialele si componentele exceptate de la preluare.

In proiect se precizeaza ca prevederile au fost discutate cu Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile,  Asociatia Nationala a Societatilor de Dezmembrari Auto si Reciclare, Dacia Automobile SA si General Ford Romania.

Proiectul de act normativ nu are impact financiar asupra bugetului general consolidat, potrivit Notei de fundamentare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
#rabla, # minister, # mediu, # proiect , #stiri Dacia