Productia noului Logan si in Maroc, tot mai probabila. Concurenta pentru Mioveni?

Luni, 01 Octombrie 2012, ora 15:31
1837 citiri
Productia noului Logan si in Maroc, tot mai probabila. Concurenta pentru Mioveni?

Carlos Tavares, directorul de operatiuni al producatorului auto francez Renault, sustine ca noua generatie a modelului Logan ar putea fi produsa si in Maroc, ceea ce ar pune presiune pe uzina de la Mioveni.

"Acolo avem o cota de 40%, pe care trebuie sa ne asiguram ca o pastram. Pentru a putea face acest lucru, vom veni cu modele adaptate, iar Loganul in trei volume reprezinta un model adaptat acelei piete", a declarat directorul de operatiuni, intr-o intalnire cu presa.

Uzina de la Tanger, din Maroc, a fost lansata la inceputul lui 2012 ca una dintre cele mai moderne uzine ale Aliantei Renault-Nissan. Oficialii Renault au declarat ca anul viitor, la Tanger se va ajunge la o productie de 400.000 de masini pe an, nivel similar cu productia de la Mioveni. Daca se va atinge acest nivel, atunci uzina din Tanger va concura in mod direct cu fabrica de pe piata locala.

De altfel, insusi numarul 2 in ierarhia Renault, Carlos Tavers, a declarat ca in Europa sunt probleme legate de competitivitate. Din aceasta cauza, oficialul Renault ia in calcul chiar disparitia companiei, in "forma actuala", potrivit Bloomberg.

Situatia "dezastruoasa" a fabricilor de pe piata auto europeana ar putea determina inchiderea completa a fabricilor Renault, spune Carlos Tavares, intr-un interviu acordat publicatiei germane Automobilwoche, citat de Reuters.

"Sunt, intr-adevar, prea multe uzine", a subliniat responsabilul Renault, care a mentionat ca, printre altele, se analizeaza posibilitatea ca Nissan sa elibereze capacitati de productie pentru Renault. "Este o varianta", a spus Tavares, dar fara sa detalieze.

"In prezent discutam cu sindicatele si le explicam cat de mari sunt decalajele in privinta competitivitatii. Avem o problema de competitivitate in Europa Occidentala si Franta", a explicat oficialul Renault.

Dacia respecta strategia de business aplicata in Maroc si a scos trei modele din productie la Mioveni (Pick-up, deja scos, MCV si VAN in urmatoarele luni). Producatorul auto a ramas cu trei modele pe piata locala: Logan, Sandero si Duster.

Fabricile Renault din Maroc fac concurenta uzinei de la Mioveni

La Salonul Auto de la Paris, care a inceput joi, Dacia a prezentat a doua generatie de Sandero, un nou model de Logan, Dokker si Dokker Van. Preturile variaza intre 8.700 si 13.600 euro, cu TVA inclus, in functie de motorizari si dotari.

Noul Logan vine cu un nou sistem de motorizare. Modelul va fi prevazut cu un motor turbo cu trei cilindri in linie, o unitate TCe 90. Dacia va schimba si designul interior al masinii.

Sandero Stepway, noul model Sandero se aseamana cu Dacia Logan atat din punct de vedere tehnic, cat si in ceea ce priveste designul. Sandero Stepway va avea motorizare pe benzina, dar si pe motorina.

Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
După ultimele vânzări înregistrate de Apple pentru produsul Vision Pro, casca VR a gigantului tech, se pare că oficialii companiei au luat decizia de a limita producția dispozitivelor....
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
#Carlos Tavers Renault, #carlos taveres, #productie Dacia Renautl , #stiri Dacia