Renault: 2010, la fel de dificil ca 2009

Vineri, 10 Iulie 2009, ora 13:39
1520 citiri
Renault: 2010, la fel de dificil ca 2009

Directorul general al Renault, Carlos Ghosn, se asteapta ca anul viitor sa fie "la fel de dificil ca 2009", in contextul continuarii crizei din industria auto globala, a declarat oficialul la postul de radio Europe 1.

Ghosn, care ocupa de asemenea functia de director general al grupului japonez Nissan, implicat intr-o alianta cu Renault, apreciaza ca Europa va fi printre ultimele regiuni din lume care sa revina din criza economica, alaturi de Japonia.

Oficialul Renault-Nissan considera ca Statele Unite si marile regiuni emergente vor fi primele economii care vor incepe sa revina din criza in primul trimestru din 2010, in timp ce, in Europa si Japonia, relansarea va incepe in primul trimestru din 2011.

Potrivit Medifax, Ghosn a afirmat ca grupul Renault a vandut circa 180.000 de autoturisme noi in luna iunie, iar piata mondiala a companiei a ramas "mai mult sau mai putin stabila" in prima jumatate a anului.

"Ne-am fi putut astepta la o evolutie ceva mai buna. Ma astept ca 2010 sa fie la fel de dificil ca 2009. Nu anticipez o redresare imediata", a adaugat el.

Totodata, seful Renault avertizeaza ca incheierea programelor de tip "rabla" pentru stimularea pietelor auto din Europa ar putea fi un proces dificil, fiind necesara o tranzitie graduala in loc de eliminarea brusca a masurilor, pentru a se evita un "soc brutal".

Renault va incepe sa ramburseze creditul de 3 miliarde euro luat in acest an de la guvernul francez, atunci cand va considera ca o astfel de decizie este "rezonabila", a mai declarat Ghosn, aratand cu "nu se grabeste" in acest sens. Concernul rival PSA Peugeot Citroen a incasat de asemenea un imprumut de trei miliarde euro de la stat.

Grupul francez este actionarul majoritar al constructorului roman Dacia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
#dacia, # renault, # nissan, # criza, # oficial , #stiri Dacia