Renault a vandut 2,3 milioane de masini pe plan mondial

Joi, 14 Ianuarie 2010, ora 11:53
1381 citiri
Renault a vandut 2,3 milioane de masini pe plan mondial

Constructorul auto francez Renault a anuntat joi ca vanzarile totale ale grupului, cu exceptia Lada, s-au redus cu 3,1% in 2009, la 2,3 milioane de masini, pe o piata mondiala in scadere cu 4,7%, grupul subliniind ca a fost afectat de caderea cererii in Romania si Rusia, relateaza Les Echos, precizeaza NewsIn.

Renault si-a marit usor cota de piata mondiala anul trecut, cu 0,1 puncte procentuale, la 3,7%, datorita imbunatatirii vanzarilor in ultimul semestru.

Marca Renault a avansat un loc, devenind a treia marca in Europa Occidentala, datorita succesului inregistrat de gama Renault Megane.

Modelul Scenic a fost in 2009 a doua masina dupa volumul vanzarilor pe piata franceza.

Renault a vandut in Franta anul trecut 702.083 vehicule, in crestere cu 7,3%, mai ales ca urmare a programului de prime de casare, care s-a vazut cu precadere in decembrie (+84,3%). Grupul se asteapta sa continue pe aceasta cale in 2010 si sa-si mareasca in continuare cota de piata, mai ales datorita noului model Master din gama utilitara si a modelului 4X4 Duster din gama Logan.

Constructorul auto francez a mai precizat ca pentru prima data in ultimii zece ani, vanzarile grupului in afara Europei Occidentale - respectiv aproape o treime din vanzarile totale - au scazut cu 10,9%, odata cu scaderea cererii de pe pietele din Rusia si Romania.

Vanzarile de masini marca Renault au scazut cu 7,8% in 2009
, cu 4% in cazul autoturismelor si cu 26,2% in cazul utilitarelor. In schimb, cele ale Dacia au crescut cu 20,5% pe ansamblu si cu 91% doar in Europa de Vest.

Pentru 2010, Renault estimeaza o scadere intre 8% si 10% a pietei auto europene, pe masura ce programele de prime de casare acordate de mai multe state europene se vor finaliza.

"Intr-un mediu de crestere moderata, care ar trebui sa se confirme in 2010, grupul estimeaza o scadere a pietei europene cu 8-10%", a precizat Renault intr-un comunicat. "Odata cu incetarea efectului ajutoarelor guvernamentale, contextul industriei auto va fi unul incordat", se mai arata in comunicat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google se pregătește să lanseze noul său smartphone din gama accesibilă, Pixel 8a, care va fi prezentat oficial în cadrul conferinței Google I/O pe 14 mai 2024. Telefonul va fi disponibil...
#renault, #piata, #auto, #mondiala, #vanzari , #stiri Dacia