Renault si Dacia: 500.000 de automobile ieftine, in 2009

Marti, 08 Decembrie 2009, ora 15:38
2170 citiri
Renault si Dacia: 500.000 de automobile ieftine, in 2009

Renault si Dacia vor vinde 500.000 de automobile low-cost in acest an, similar cu nivelul inregistrat anul trecut, in pofida crizei financare si recesiunii care au "facut ravagii" pe unele piete cheie pentru segmentul autoturismelor ieftine, a declarat marti un oficial Renault. 

Gerard Detourbet, vicepresedinte pentru proiectul entry-level al grupului francez, a aratat ca vanzarile ar putea fi chiar "ceva mai mari decat anul trecut, in pofida crizei", relateaza Mediafax.

"Brazilia a decolat deja din nou si cred ca Rusia ar putea urma relativ repede", aperciaza acesta.

Renault si Dacia au vandut 435.000 de automobile entry level, precum modelele Logan si Sandero, in primele zece luni ale acestui an, fata de 509.451 in tot anul 2008.

Germania a depasit Romania in topul vanzarilor de autoturisme ieftine, potrivit grupului Renault, datorita programului "Rabla" derulat de guvernul de la Berlin in primele opt luni ale anului.

Dacia a vandut anul trecut 257.594 de automobile la nivel mondial, cu 11,7% mai multe decat in 2007.

Renault si Dacia vor lansa in primavara anului viitor modelul 4x4 Duster in Europa, Turcia si America de Nord.

"Duster nu este creat pentru Europa, ci pentru intreaga lume", a spus Detourbet.

Dacia va lansa modelul Duster, in doua versiuni, 4X2 si 4X4, in Europa, Turcia, Algeria si Maroc in primavara anului viitor, iar din iunie 2010 sub marca Renault in Ucraina, Orientul Mijlociu si Africa, a anuntat, marti, compania.

Renault a refuzat sa ofere o prognoza de vanzari pentru Duster, dar Detourbet a precizat ca modelul va avea capabilitati offroad, iar grupul spera sa atraga si clienti de pe marile piete emergente Brazilia si Rusia, precum si din Europa, care insa nu este regiunea cheie pentru acest automobil.

"Obiectivul este sa imprimam marca Renault intr-un anumit numar de teritorii noi", a spus Detourbet, adaugand ca grupul tinteste "volume mari pe piete noi". 

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#automobile, #criza, #dacia, #ieftine, #renault , #stiri Dacia