Renault va produce Logan si Sandero in Algeria

Miercuri, 10 Februarie 2010, ora 00:12
1302 citiri
Renault va produce Logan si Sandero in Algeria

Grupul Renault va anunta constructia unei fabrici in Algeria, una dintre pietele importante de export ale Dacia, pentru a produce modelele Logan, Sandero si Symbol, potrivit cotidianului francez LeMonde. Capacitatea uzinei este estimata la 50.000 de unitati anual, toate destinate pietei locale.

Dacia a exportat 17.327 de autovehicule in Algeria anul trecut, fiind depasita ca piata de export pentru constructorul roman de Germania (84.708 unitati), Franta (65.956 unitati), sau Italia (cu 21.739 masini).

Subsidiara din Algeria a grupului francez nu a oferit detalii privind valoarea investitiei, insa surse apropiate situatiei au declarat ca aceasta "a depasit cateva zeci de milioane de euro".

Potrivit legilor algeriene, care interzic unui investitor strain sa detina pachetul majoritar de actiuni al unei companii locale, Renault va avea 49% din titluri, dar va controla intreaga activitate. Restul de 51% se va afla in proprietatea companiei auto de stat SNVI.

Lansarea unor facilitati de productie va ajuta Renault sa-si consolideze pozitia de lider pe piata din Algeria, unde a vandut 56.000 de masini in 2009, 39.000 sub brand propriu si 17.000 sub denumirea Dacia, noteaza LeMonde. Renault controleaza aproximativ un sfert din piata auto locala. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#dacia, #logan, #algeria , #stiri Dacia