Vanzarile Dacia duc Renault in spate

Joi, 30 Iulie 2009, ora 10:55
1518 citiri
Vanzarile Dacia duc Renault in spate

Dacia, marca a grupului francez Renault, a inregistrat in primele sase luni ale anului o crestere a vanzarilor cu 20,3%, la 153.826 unitati, de la 127.842 unitati in acelasi interval din 2008, arata un comunicat publicat de Renault

Oferta Dacia, compusa din modele convenabile, este potrivita pentru actuala perioada de criza. Dacia a inregistrat progrese semnificative pe anumite piete, sustinuta de performantele foarte bune ale modelului Sandero.

Vanzarile Dacia au crescut cu 95,8% in Europa, comparativ cu prima jumatate a anului trecut, la 101.810 unitati.

Vanzarile modelului Logan au crescut cu 83,1% in Germania. in Rusia, modelul Logan a continuat sa inregistreze vanzari puternice in prima jumatate a anului, vanzand 25.581 unitati, in declin cu 37,7% fata de primele sase luni din 2008, pe o piata ce a scazut cu 47,8%.

In regiunile Euromed (ce include Turcia, tari din Europa de Est si Africa de Nord) si Eurasia, vanzarile au scazut puternic, cu 29,3%, repsectiv 66,2%.

In Romania, inclusa in regiunea Euromed, Dacia si-a majorat cota de piata cu 2,5%, pe o piata in declin cu 53,7%.

Dacia inregistreaza o crestere puternica a vanzarilor in Maroc (+19,9%) si Algeria (+56,3%), unde si-a majorat cota de piata cu 2,7%.

Renault SA, cel de-al doilea constructor auto din Franta, a afisat in prima jumatate a anului o pierdere neta de 2,712 miliarde euro, comparativ cu un profit de 1,58 miliarde euro in aceeasi perioada a anului trecut, pe fondul scaderii vanzarilor de autoturisme la nivel mondial, relateaza NewsIn, citand Bloomberg.

Pe piata mondiala a autoturismelor, ce a scazut cu 16,5% in prima jumatate a lui 2009, vanzarile grupului Renault au scazut cu 16,5%, mentinand cota de piata constanta, la 3,7%. La nivel mondial, grupul a vandut 1.106.989 autoturisme.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#dacia, #renault, #vanzari , #stiri Dacia