Vanzarile Renault au crescut anul trecut cu 3%, sustinute de Dacia

Miercuri, 22 Ianuarie 2014, ora 18:30
1769 citiri
Vanzarile Renault au crescut anul trecut cu 3%, sustinute de Dacia
Sursa foto: Svět motorů

Renault, al doilea mare producator de automobile din Franta, a inregistrat anul trecut o crestere cu 3,1% a vanzarilor, sustinute de cererea mare pentru Dacia.

Vanzarile grupului au atins anul trecut 2,63 milioane de automobile si vehicule comerciale usoare, fata de 2,55 milioane in 2012, iar vanzarile de automobile marca Dacia au crescut cu 19%, a anuntat grupul, citat de Bloomberg.

Directorul executiv al Renault, Carlos Ghosn, a spus ca grupul se concentreaza pe pietele emergente, unde a prognozat o "crestere spectaculoasa" pentru segmentul entry-level, unde este pozitionata marca Dacia.

Anul trecut, jumatate din automobilele Renault au fost livrate pe piete din afara Europei.

Vanzarile Renault de modele entry-level au ajuns la 41%

Producatorul francez va deschide noi fabrici pentru a se extinde si este colaboreaza pentru dezvoltarea modelelor cu partenerul sau japonez Nissan Motor, pentru a reduce costul componentelor comune.

Vanzarile Renault de automobile entry-level au atins un nivel de 41% din totalul de anul trecut, in crestere de la 37% anul trecut, a adaugat Francois Rouget, purtator de cuvant al companiei.

Vanzarile de automobile din UE au urcat in decembrie cu 13,3%, la 906.300 unitati, cea mai puternica crestere din ultimii patru ani, limitand declinul inregistrat in 2013 la 1,7%, cu 11,85 milioane de autoturisme livrate, potrivit datelor Asociatiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), cele mai mari cresteri fiind inregistrate de Renault, Ford Motor si Volkswagen.

Totusi, la nivelul intregului an, Europa a inregistrat un declin pentru al saselea an consecutiv, atangand minimul ultimilor 19 ani.

Renault a prognozat ca cererea din Franta si Europa se va najora cu 1% in 2014, si cu 2% la nivel mondial.

Principalii producatori de automobile europeni vor sa castige noi clienti in China

VW, Peugeot si Renault, cei mai mari producatori de automobile din Europa, incearca sa castige pozitii mai bune in China, cea mai mare piata auto din lume, pentru a compensa lipsa de crestere din pietele locale.

Renaul a semnat un acord, in decembrie, cu grupul chinez Dongfeng Motor, un joint-venture prin care va produce un model SUV. Atunci, Ghosh a spus ca Nissan, care deja colabora cu Dongfeng, va coopera pentru reducerea costurilor.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#dacia renault, #vanzari renault, #vanzari dacia , #stiri Dacia