124 milioane euro ar putea fi relocati pentru zonele inundate

Marti, 20 Iulie 2010, ora 23:53
1075 citiri
124 milioane euro ar putea fi relocati pentru zonele inundate

Membrii comitetului pentru monitorizarea absorbtiei fondurilor UE au discutat, marti, despre relocarea a 124 milioane euro din Programul National de Dezvoltare Rurala, pentru refacerea infrastructurii rurale din zonele inundate, operatiune pentru care Ministerul Agriculturii a cerut deja acordul CE, potrivit Mediafax.

La sedinta comitetului, condusa de premierul Emil Boc, avand ca tema stadiul absorbtiei fondurilor europene destinate agriculturii, au participat si reprezentanti ai Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit, Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura si Programului National de Dezvoltare Rurala.

"Unul dintre subiectele discutate a fost posibilitatea relocarii a 124 milioane de euro, astfel incat sa fie majorate fondurile pentru masura 322 privind renovarea, dezvoltarea satelor, imbunatatirea serviciilor de baza pentru economia si populatia rurala si punerea in valoare a mostenirii rurale, din cadrul Programului National de Dezvoltare, pentru care exista un numar mare de solicitari", se arata intr-un comunicat transmis de Guvern la finalul reuniunii.

In urma cu doua saptamani, ministerul de resort a anuntat ca s-a cerut Comisiei Europene, printr-o scrisoare adresata comisarului european, Dacian Ciolos, realocarea de fonduri in cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala pentru reconstructia infrastructurii rurale afectate de inundatiile din ultima perioada.

Astfel, ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru, a cerut suplimentarea masurii 322 "Renovarea, dezvoltarea satelor, imbunatatirea serviciilor de baza pentru economia si populatia rurala si punerea in valoare a mostenirii rurale" cu suma de 124,7 milioane de euro, prin realocarea economiilor de la masura 611 "Plati complementare directe". 

Banii ar urma sa fie folositi exclusiv pentru realizarea lucrarilor de infrastructura rurala tehnico-edilitara in localitatile afectate de inundatii.

Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de tablete iPad într-un eveniment online programat pentru data de 7 mai. După mai bine de un an și jumătate de la ultima actualizare a...
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
#inundatii, #dezvoltare rurala, #fonduri , #stiri Dacian Ciolos