Boc: Ciolos este propunerea de comisar european

Marti, 01 Septembrie 2009, ora 14:58
1324 citiri
Boc: Ciolos este propunerea de comisar european

Fostul ministru al Agriculturii Dacian Ciolos este avut in vedere pentru postul de comisar european in domeniul agriculturii, iar Romania beneficiaza de sustinerea Frantei, Germaniei si Poloniei pentru a obtine acest portofoliu in cadrul Comisiei Europene, a declarat, marti, premierul Emil Boc.

El a aratat ca optiunea Romaniei pentru portofoliul Agriculturii a fost comunicata Comisiei Europene inca din luna ianuarie.

Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, a declarat luni, la audierea in Comisiile reunite de politica externa din Parlament, ca din evaluarile pe care le are, exista sanse ca viitorul comisar roman in CE sa obtina un portofoliu "mult mai consistent" decat in prezent si ca repartizarea atributiilor va fi regandita in functie de mai multi factori, inclusiv de criteriul echilibrului geografic.

El a aratat ca portofoliul Agriculturii pare a fi cel mai avansat in ceea ce priveste posibilitatile Romaniei vizavi de noua Comisie Europeana, precizand ca numele cel mai avansat de candidat pentru postul de comisar este Dacian Ciolos.

Potrivit ministrului, lista cu propuneri de comisari este aprobata cu majoritate calificata de Consiliul European, de comun acord cu presedintele desemnat al Comisiei Europene.

Romania doreste sa obtina, in viitoarea configuratie a Comisiei Europene, un portofoliu important, lucru mentionat, in cateva randuri, chiar de presedintele Traian Basescu, care a precizat ca se are in vedere domeniul agriculturii. Numele fostului ministru al Agriculturii, Dacian Ciolos - in prezent sef al unei comisii prezidentiale de profil - a fost intens vehiculat de mass-media in asociere cu portofoliul Agriculturii.

Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Statisticile oficiale arată că România are una dintre cele mai semnificative diaspore din UE, raportat la populația rezidentă a țării. Pentru fiecare patru persoane care locuiesc în...
#agricultura, #boc, #ciolos, #comisar, #european , #stiri Dacian Ciolos