Boc: In arhitectura PAC, trebuie mentinute platile directe si dezvoltarea rurala

Joi, 03 Martie 2011, ora 23:12
1711 citiri
Boc: In arhitectura PAC, trebuie mentinute platile directe si dezvoltarea rurala

Primul-ministru Emil Boc a avut joi, la Palatul Victoria, o intrevedere cu comisarul european pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Dacian Ciolos, in cursul careia s-a discutat despre Politica Agricola Comuna, informeaza NewsIn.

Potrivit unui comunicat de presa, seful Executivului si oficialul european au discutat despre principalele linii de reforma ale PAC dupa anul 2013.

"Romania este interesata sa participe in mod activ la structurarea politicii viitoare a UE pentru agricultura, aceasta politica fiind una de interes major. Sustinem necesitatea ca viitoarea arhitectura a PAC sa fie concentrata pe mentinerea celor 2 piloni: plati directe si dezvoltare rurala", a declarat premierul Emil Boc.

La randul sau, Dacian Ciolos a aratat ca reforma Politicii Agricole Comune vizeaza o impartire echitabila a resurselor la nivel european pentru o dezvoltare rurala echilibrata, in folosul fermierilor si consumatorilor.

In timpul intalnirii au fost discutate si posibile modalitati de simplificare a procedurilor pentru accesarea fondurilor structurale si de coeziune, pentru cresterea ratei de absorbtie a fondurilor europene alocate Romaniei, informeaza Executivul.

Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Statisticile oficiale arată că România are una dintre cele mai semnificative diaspore din UE, raportat la populația rezidentă a țării. Pentru fiecare patru persoane care locuiesc în...
#politica agricola comuna, #dacian ciolos, #PAC, #agricultura, #fonduri, #teren agricol , #stiri Dacian Ciolos