Cererea de realocare de fonduri pentru zonele inundate, analizata de CE

Miercuri, 07 Iulie 2010, ora 20:58
1303 citiri
Cererea de realocare de fonduri pentru zonele inundate, analizata de CE

Comisia Europeana a informat miercuri ca analizeaza solicitarea Romaniei de realocare a unor fonduri din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) pentru refacerea infrastructurii rurale din zonele afectate de inundatiile din ultima perioada, potrivit Newsin.

"Vom incerca sa gasim solutii, astfel incat fondurile europene pentru agricultura si dezvoltare rurala sa contribuie la eforturile de sprijinire a satelor si comunelor afectate de inundatii.

Este o situatie foarte dificila si e important ca in ajutorul oamenilor sa poata fi mobilizat tot sprijinul disponibil", a declarat comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala, Dacian Ciolos.

Comisarul Ciolos a primit marti, din partea ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale, Mihail Dumitru, o cerere de suplimentare cu 124,7 milioane euro a bugetului pentru masura 322 din PNDR "Renovarea, dezvoltarea satelor, imbunatatirea serviciilor de baza pentru economia si populatia rurala si punerea in valoare a mostenirii rurale", prin realocarea unor economii de la masura 611 "Plati complementare directe". 

#cerere, #suplimentare, #fonduri, #inundatii, #ciolos , #stiri Dacian Ciolos