Ciolos: agricultura UE - "preocupare a societatii", prioritate fata de agricultura UE- "subiect mercantil "

Duminica, 11 Aprilie 2010, ora 23:03
1752 citiri
Ciolos: agricultura UE - "preocupare a societatii", prioritate fata de agricultura UE- "subiect mercantil "

Comisarul european pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Dacian Ciolos vorbeste, intr-un interviu acordat Agentiei MEDIAFAX, despre proiectul echipei sale de reformare a Politicii Agricole Comune, pe care o considera "suferinda' de un deficit de comunicare si mai curand rezervata "initiatilor".

Dacian Ciolos vede reformarea acestei politici ca pe o "sansa", nu ca pe o povara si spune ca, in demersul sau, agricultura europeana - "preocupare a societatii" are prioritate fata de agricultura europeana - "subiect mercantil " si al "marii targuieli" pe bugetul comunitar alocat domeniului.

Comisarul european crede ca, in masura in care va reusi sa mobilizeze "energii, idei, oameni", noua Politica Agricola Comuna va purta si amprenta sa personala.

Parlamentul European va fi un loc "fierbinte" al dezbaterilor despre schimbarea Politicii Agricole Comune, iar Romania are capacitatea sa vada in aceasta schimbare "o oportunitate de a oferi Europei modele alternative", spune inaltul oficial al Comisiei Europene.

Oricum, dupa 2013, lumea noii Politici Agricole Comune nu va fi "nici mai moale, nici mai idilica", ca in comedia franceza "Alexandre le bienheureux", "nici nu va produce consumatori de pere malaiete", mai spune comisarul european Dacian Ciolos, adaugand: "Noua Politica Agricola Comuna nu va produce preafericiti, dar ar trebui sa ne asigure ca, maine, copiii nostri se vor putea bucura de peisajele Europei si de diversitatea produselor alimentare din Europa". 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#dacian, #ciolos, #agricultura, #ue , #stiri Dacian Ciolos