Ciolos ar putea fi intrebat la audieri despre gestionarea fondurilor UE

Luni, 11 Ianuarie 2010, ora 10:00
983 citiri
Ciolos ar putea fi intrebat la audieri despre gestionarea fondurilor UE

Comisarul desemnat pentru agricultura, Dacian Ciolos, va fi intrebat la audierile din Parlamentul European despre neregulile administrarii fondurilor europene din perioada in care era ministru al agriculturii in Romania, scrie luni cotidianul The Irish Times.

Membrii Comisiei Europene, conduse de Jose Manuel Barroso, urmeaza sa fie interogati minutios in urmatoarele zile de catre europarlamentari in cadrul audierilor din comisiile de specialitate in vederea confirmarii acestora in functie, acesta fiind un ultim obstacol inainte de preluarea atributiilor, relateaza Mediafax.

Audierile din comisiile Parlamentului European incep luni dupa-amiaza la Bruxelles.

Acestea reprezinta un test important pentru noua Comisie Europeana, deoacere parlamentarii europeni pot bloca numirea unui intreg Colegiu daca ei considera nepotrivita nominalizarea vreunui candidat.

In 2004, europarlamentarii l-au obligat pe Jose Manuel Barroso sa faca modificari in componenta Comisiei dupa ce au cerut retragerea candidatului nominalizat de Italia, Rocco Buttiglione, din cauza opiniilor sale despre homosexualitate.

Comisarul nominalizat pentru ocuparea portofoliului Agriculturii, Dacian Ciolos, va fi probabil intrebat in cadrul audierilor despre neregulile din gestionarea fondurilor europene in Romania in perioada in care a ocupat functia de ministru al Agriculturii.

Candidatul danez pentru portofoliul Schimbarilor climatice, Connie Hedegaard, este pregatita pentru intrebarile europarlamentarilor ecologisti privind slaba sa performanta la prezidarea summitului de la Copenhaga.

Rumiana Jeleva, nominalizata de Bulgaria pentru ocuparea functiei de comisar pentru Ajutor international, este considerata ca fiind "veriga cea mai slaba" din noua Comisie Europeana din cauza intereselor sale de afaceri, noteaza Irish Times.

Pe fondul neincrederii persistente privind calitatile baronesei Catherine Ashton pentru ocuparea functiei de Inalt Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe, candidatul britanic va fi intrebat despre masurile pe care le va lua pentru finalizarea structurii serviciului diplomatic al UE pana in aprilie.

"Exista un anumit sentiment ca nu detine vreo calitate pentru a face toate aceste lucruri", a declarat un oficial de rang inalt din cadrul Partidului Popular European (EPP). 

#audieri, #ciolos, #dacian, #fonduri, #gestionare, #ue , #stiri Dacian Ciolos