Ciolos: CE vrea un sistem de asigurare a veniturilor fermierilor

Marti, 22 Iunie 2010, ora 00:13
1054 citiri
Ciolos: CE vrea un sistem de asigurare a veniturilor fermierilor

Comisia Europeana (CE) analizeaza propuneri pentru infiintarea unui sistem de asigurare a veniturilor fermierilor, finantat public, parte a reformei politicii agricole comune a blocului comunitar, a declarat, luni, comisarul pentru Agricultura, Dacian Ciolos, potrivit Mediafax.

Este luata in calcul si o propunere pentru crearea unei agentii care sa promoveze produsele agricole europene la nivel global, a afirmat Ciolos intr-o conferinta organizata la Bruxelles de asociatia comerciantilor de cereale Coceral.

"Ne gandim la un instrument cu o contributie publica, sau public-privata, administrata la nivel de state sau UE", a afirmat Ciolos referitor la schema de asigurari.

Sunt necesare instrumente noi pentru a asigura un venit minim pentru fermieri, dupa ce UE a renuntat la multe dintre mecanismele de administrare a pietei, a adaugat el.

Detaliile programului de asigurari se afla in lucru, dar CE ar trebui sa poata discuta aceste planuri pana in a doua jumatate a acestui an, a adaugat Ciolos. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#agricultura, #ciolos, #fermieri, #venituri , #stiri Dacian Ciolos