Ciolos: Organizatiile de producatori vor avea un rol central in noua Politica Agricola Comuna

Vineri, 23 Aprilie 2010, ora 14:12
1022 citiri
Ciolos: Organizatiile de producatori vor avea un rol central in noua Politica Agricola Comuna

Comisarul european pentru agricultura, Dacian Ciolos, a declarat vineri, la Bucuresti, ca in noua Politica Agricola Comuna (PAC) reformata organizatiile agricole de producatori vor avea un rol central, aratand ca aceste forme de organizare sunt esentiale pentru o agricultura competitiva, relateaza NewsIn.

"Orice forma va avea Politica Agricola Comuna, organizatiile agricole de producatori vor avea un rol central, esential, si nu doar din punct de vedere sindical sau al apararii intereselor agricultorilor, ci mai ales din punct de vedere economic (...).

Fara organizatii de producatori cu caracter economic, puternice si competitive, nu va exista agricultura competitiva", a spus comisarul european.

Acesta a adaugat ca la nivelul Comisiei Europene se vor cauta solutii pentru a facilita comercializarea de produse agricole la nivelul organizatiilor de producatori.

"Sunt foarte multe sectoare agricole unde nu se mai poate face o interventie a statului pentru o echilibrare, regularizare a pierderilor.

Vom incerca sa gasim mijloace pentru organizatiile de producatori de a-si negocia conditiile in care isi vand produsele", a explicat Ciolos. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#organizatii, # producatori, # Ciolos, # agricultura , #stiri Dacian Ciolos