Ciolos sustine ca PAC trebuie sa aiba "un buget decent"

Vineri, 15 Ianuarie 2010, ora 11:26
1124 citiri
Ciolos sustine ca PAC trebuie sa aiba "un buget decent"

Dacian Ciolos, ale carui audieri pentru portofoliul de Comisar al Agriculturii au inceput vineri, a spus in fata comisiei de Agricultura din PE ca, pentru a multumi toate partile implicate, Politica Agricola Comuna trebuie sa aiba "un buget decent" si ca platile directe trebuie sa fie mentinute, relateaza NewsIn.

"Sunt foarte fericit sa fiu aici in aceasta dimineata, pentru ca, prin intrarea in vigoare a noului tratat european, PE are un cuvant greu de spus in reformarea domeniului agriculturii si in schitarea unei strategiii pentru noua Politica Agricola Comuna (PAC)", a spus candidatul roman in discursul sau introductiv, inainte ca europarlamentarii sa intervina cu intrebari.

"PAC poate fi intarita prin cooperarea apropiata cu europarlamentarii.

Aceasta Comisie este un foarte bun exemplu de diversitate si de competenta in domeniu.

Sunt deschis spre viziunile voastre si ideile voastre.

Cu acest sentiment vin in fata voastra, pentru a ma prezenta, dar si pentru a face un prim schimb de idei", a declarat Ciolos la inceputul audierii.

Romanul a mai sublinat ca agricultura nu poate fi inteleasa prin munca de birou, ci are nevoie de munca de teren si de dialog cu toate partile implicate.

In ceea ce priveste PAC, Ciolos a evidentiat inca de la inceputul audierii ca aceasta strategie inseamna in primul rand siguranta alimentara si venituri decente pentru agricultorii europeni "PAC trebuie sa aiba un buget decent in acest sens, pentru a multumi toate partile implicate", a spus Ciolos.

El a explicat ca fermierii isi doresc stabilitatea si predictibilitatea pietei si ca, in acelasi timp, consumatorii europeni isi doresc produse alimentare de calitate si sigure.

Comisarul desemnat a spus ca va mentine platile directe catre fermieri, dar, avand in vedere anumite reglementari si ajustand politica pe parcurs.

El a spus ca politicile europene in domeniu nu trebuie sa revina la vechile mecanisme, ci sa se caute noi solutii.

Presedintele Comisiei de agricultura din PE (AGRI), Paolo de Castro, care conduce vineri audierea lui Dacian Ciolos, a declarat la inceputul audierii ca aceasta comisie si-a exprimat ingrijorarea cu privire la viitoarea Politica Agricola Comuna si la bugetul care ii va fi alocat.

AGRI si-a concentrat atentia pe actuala criza financiara si la modul in care a fost afectata agricultura, a mai spus de Castro, care a evidentiat ca predecesoarea lui Ciolos nu a sustinut o politica bugetara privind PAC care sa multumeasca AGRI. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ciolos, # pac, # buget , #stiri Dacian Ciolos