Dacian Ciolos: Si in relatiile cu Romania voi respecta reglementarile europene

Vineri, 15 Ianuarie 2010, ora 14:40
945 citiri
Dacian Ciolos: Si in relatiile cu Romania voi respecta reglementarile europene

Dacian Ciolos a fost intrebat in timpul audierilor din PE cum va gestiona o eventuala presiune din partea Romaniei cand va fi comisar european si a raspuns ca este "foarte clar" ca are calitatea de comisar "european" si ca va respecta reglementarile in relatia cu toate statele membre, relateaza NewsIn.

Comisarul desemnat de Romania a fost intrebat cum va reusi sa gestioneze presiunea venita din partea guvernului national, avand in vedere ca uneori va trebui sa ia decizii impotriva propriului stat.

Ciolos a spus ca el este desemnat pentru un "portofoliu european", nu national.

"Aceste lucru este foarte clar", a subliniat condidatul roman.

"In relatia cu orice stat membru voi aplica reglementarile europene. (...).

In plus, eu cred ca nu trebuie sa lucram unii impotriva celorlati, ci sa conlucram pentru a gasi solutii comune", a argumentat Ciolos.

Europarlamentarii au mai dorit sa stie cum va face astfel incat sa aplice tot ce a spus in timpul audierilor referitor la o politica agricola sanatoasa si un buget consistent.

"Sper sa reusesc sa-i conving pe colegii din Colegiu la fel cum v-am convins si pe dumneavoastra, dar este posibil ca aici, in PE, sarcina mea sa fi fost mai usoara", a declarat comisarul desemnat.

"Ne poate costa mult mai scump reducerea sau renuntarea la puterea de productie, in cazul in care ne vom confrunta cu o criza alimentara, decat daca facem eforturi sa mentinem ceea ce am dobandit in atatia ani", a spus Ciolos.

 

 

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#dacian, # ciolos, # relatii, # reglementari, # europene , #stiri Dacian Ciolos