Fermierii romani vor avea subventii mai mari (CIOLOS)

Miercuri, 06 Iulie 2011, ora 14:51
1921 citiri
Fermierii romani vor avea subventii mai mari (CIOLOS)

Comisarul european pentru Agricultura, Dacian Ciolos a anuntat ca va propune "o crestere a subventiillor pentru fermierii romani, respectiv pentru cei din statele membre unde subventia este sub media comunitara. Cu siguranta, nu se va ajunge la o egalizare in perioada urmatoare, sistemul pe care il propunem se refera la diferentierea subventiilor in functie de specificitatea regiunilor din statele membre", relateaza NewsIn.

Acesta a adaugat ca trebuie sa se tina cont in acelasi timp si de anumite echilibre, pentru ca o crestere a alocarii pe un domeniu va avea ca efect diminuarea pe alte bugete.

"Trebuie sa tinem cont de aceste echilibre si sa cautam mecanismele de flexibilitate, pentru ca fermierii sa fie cat mai putin afectati. Pentru unele state membre, cum este si Romania, partea de investiitii in modernizarea agriculturii este la fel de importanta ca si subventia.

Daca se creste subventia si nu se dau bani pentru dezvoltarea infrastructurii, agricultorii romani vor fi sub presiunea competitivitatii cu fermierii din statele unde s-au facut deja aceste modernizari. Vom incerca sa facem asa incat chiar daca exista diferente pe subventiile directe, sa existe accesibilitate pe partea de dezvoltare a infrastructurii", a completat Ciolos.

Ciolos a afirmat marti ca Romania va fi unul din putinele state membre care vor beneficia de viitorul buget al Politicii Agricole Comune, urmand sa primeasca fonduri mai mari, dar trebuie sa-si defineasca o serie de obiective in raport cu UE.

"Romania va fi unul din statele membre, probabil putinele state membre, care va fi beneficiar al viitorului buget al Politicii Agricole Comune, deci care va avea o alocare bugetara mai mare decat in momentul de fata, atat pe primul pilon cat si pe partea de dezvoltare rurala", a spus Ciolos, in cadrul unei intrevederi cu membrii comisiilor reunite pentru Afaceri Europene din Parlament.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#fermieri romani, #dacian ciolos, #subventii agricultura, #ciolos, #agricultura , #stiri Dacian Ciolos