PPE discuta la Bucuresti despre o posibila cale spre Uniunea economica

Joi, 15 Septembrie 2011, ora 17:16
1517 citiri
PPE discuta la Bucuresti despre o posibila cale spre Uniunea economica

Grupul PPE organizeaza saptamana viitoare la Bucuresti cea de a zecea editie a think-tank-ului Universitatii de vara - Reteaua Europeana a Ideilor (EIN), la discutii urmand sa participe, printre altii, presedintele Traian Basescu, premierul Emil Boc, presedintele PE, Jerzy Buzek, informeaza NewsIn.

Principalele teme ale dezbaterilor vor fi prioritatile care decurg din criza economica, o posibila cale spre uniunea economica, precum si importanta regiunii Marii Negre.

Universitatea de vara a EIN ofera un cadru privat pentru dezbateri intense intre partile implicate in procesul decizional european, informeaza un comunicat al Partidului Popular European. Reuniunea de la Bucuresti, care va avea loc in perioada 22+24 septembrie, se va concentra asupra provocarilor cu care se confrunta Europa si va incerca sa aduca la zi politicile europene, in incercarea de a raspunde mai bine realitatilor economice si sociale actuale .

O serie de grupuri de lucru vor dezbate probleme cum ar fi competitivitatea pietei unice libere pentru o mare mai mare coeziune a continentului in ceea ce priveste multicadrul financiar al UE pentru 2020, reglementarea pietei financiare, demografia si incluziunea, inovatia si creativitatea in societatea europeana, rolul reinnoit al Comunitatii Transatlantice, apararea valorilor crestin-democrate, incurajarea tarilor din Balcani pe calea europeana.

La Bucuresti, o atentie deosebita va fi acordata potentialului oferit de regiunea Marii Negre, arata comunicatul PPE, iar dezbaterile vor viza, de asemenea, sporirea influentei europene, securitate si stabilitate, precum si energia ca un factor strategic si de integrare.

La eveniment vor participa, de asemenea, premierul belgian Yves Leterme, premierul Armeniei, Tigran Sargsyan, presedintele Partidului Popular European, Wilfried Martens, vicepresedintele Comisiei Europene responsabil de industrie si antreprenoriat, Antonio Tajani, comisarul roman pentru agricultura, Dacian Ciolos, ministrul de externe al Republicii Moldova, Iurie Leanca, precum si numerosi ministri si secretari de stat ai Guvernului roman.

Presedintele grupului PPE Joseph Daul va deschide la 22 septembrie evenimentul impreuna cu Marian-Jean Marinescu, vicepresedinte al grupului PPE responsabil pentru buget si politici structurale, precum si presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, prim vice-presedinte al PDL.

EIN este un think-tank pan-european infiintat in 2002 de grupul PPE din Parlamentul European. Reteaua reuneste politicieni, oameni de afaceri, academicieni, jurnalisti, consilieri politici si experti externi pentru a discuta unele dintre problemele majore cu care se confrunta Europa. De asemenea, coordoneaza activitatile comune a peste 40 de think-tank nationale si ale fundatiilor politice la nivelul UE.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ppe, #editie think tank, #retea europeana idei, #criza economica, #uniune economica , #stiri Dacian Ciolos