Scrisoarea lui Ciolos, una "tehnica, normala pentru corespondenta CE cu statele UE"

Sambata, 20 Februarie 2010, ora 01:18
1107 citiri
Scrisoarea lui Ciolos, una "tehnica, normala pentru corespondenta CE cu statele UE"

Scrisoarea trimisa guvernului de catre comisarul european Dacian Ciolos , este una "tehnica, normala pentru corespondenta intre CE si un stat membru UE" si nu se refera la blocarea fondurilor pentru agricultura, a precizat, vineri, Johan Reyniers, ofiter de presa al comisarului.

Potrivit sursei citate, Dacian Ciolos a transmis o scrisoare Guvernului Romaniei pe data de 16 februarie, "in care se arata ca este important ca Romania sa finalizeze implementarea unui plan de actiune initiat la mijlocul anului 2009".

Planul cuprinde masuri de remediere a deficientelor in Sistemul Integrat de Administrare si Control din cadrul Agentiei de Plati si Interventie in Agricultura pana in 2011 si a fost creat pentru evitarea unor eventuale consecinte financiare.

"Este o scrisoare tehnica, normala pentru corespondenta intre Comisia Europeana si un stat membru al Uniunii Europene", precizeaza Reyniers.

"Scrisoarea nu se refera la blocarea fondurilor pentru agricultura sau a altor fonduri destinate Romaniei.

Scrisoarea subliniaza probleme care nu au fost inca rezolvate si care constituie o preocupare atat pentru Comisia Europeana cat si pentru comisarul Ciolos, avand in vedere ca gestiunea corecta a fondurilor europene pentru agricultura este o prioritate a mandatului sau", mai spune Reyniers.

Comisarul European pentru Agricultura, Dacian Ciolos, a solicitat Romaniei remedierea deficientelor in functionarea sistemului prin care APIA acorda subventiile europene, dupa ce termenele asumate pentru rezolvarea acestei probleme au fost depasite, a aratat, anterior, Ministerul roman al Agriculturii. 

#scrisoare, #ciolos, #comisia europeana, #ue , #stiri Dacian Ciolos