Termenul limita pentru participarea la dezbaterea privind viitorul PAC, extins pana in 11 iunie

Luni, 07 Iunie 2010, ora 12:25
1066 citiri
Termenul limita pentru participarea la dezbaterea privind viitorul PAC, extins pana in 11 iunie

Termenul limita pentru participarea la dezbaterea publica privind viitorul Politicii Agricole Comune (PAC) a fost extins pana la 11 iunie, ca urmare a numarului mare de contributii primite in fiecare zi si a numeroaselor cereri de prelungire, informeaza Comisia Europeana, informeaza NewsIn.

Dezbaterea a fost lansata de comisarul pentru agricultura si dezvoltare rurala Dacian Ciolos in data de 12 aprilie.

Pana in prezent au fost primite peste 3.700 de raspunsuri.

Dezbaterea este centrata in jurul a patru intrebari fundamentale despre viitorul Politicii Agricole Comune, si anume: De ce avem nevoie de o politica agricola comuna? Ce asteapta cetatenii de la agricultura? De ce este necesara o noua reforma a PAC? Ce instrumente sunt necesare pentru politica agricola comuna de maine?

Dupa incheierea dezbaterii, experti independenti vor pregati o analiza a contributiilor primite.

Analiza urmeaza a fi prezentata in cadrul conferintei de la Bruxelles din 19-20 iulie, care isi propune o privire de ansamblu asupra viitorului politicii agricole comune.

Un alt element din acest proces este discutarea celor patru intrebari fundamentale in cadrul grupului consultativ extins.

Acest grup, reunind 140 de reprezentanti ai organizatiilor fermierilor, sectorului industrial si de afaceri aferent, precum si ai asociatiilor rurale si de consumatori, a avut o intalnire in data de 3 iunie, iar discutiile avute vor alimenta dezbaterile din cadrul conferintei din 19-20 iulie.

#dezbatere, #limita, #pac, #participare, #termen , #stiri Dacian Ciolos