Daimler se desparte de Maybach

Sambata, 26 Noiembrie 2011, ora 09:30
1413 citiri
Daimler se desparte de Maybach
Sursa foto: nocookie.net

Producatorul Daimler AG a anuntat ca va renunta la marca de lux Maybach, nemultumit de evolutia vanzarilor. Daimler renunta, astfel, la posibiltitatea promovarii unui concurent pentru mult asteptatul Mercedes-Benz S-Classe.

Marca de lux a grupului auto german Daimler va fi inchisa, au decis, dupa doi ani de zvonuri si presupuneri, oficialii grupului, citati de Bloomberg.

"Nu avea niciun sens sa mai tinem deschisa unitatea, mai ales ca nu puteam dezvolta un model competitiv(cu cel de la Mercedes, n. red). Modelul S-Classe va fi atat de superior incat ar putea inlocui cu totul Maybach", spune Dieter Zetsche, chief executive officer, in cadrul Daimler.

Grupul german nu a mai obtinut profit de pe urma diviziei de lux Maybach din 2002. Mercedes in schimb, va dubla variatiunile de modele S-Classe, pana la sase masini noi, pe masura ce incearca sa reimpulsioneze vanzarile. Modelul S-Classe porneste de la 72.000 de euro, respectiv aproximativ 95.000 de dolari.

BMW si Audi Volkswagen AG au crescut mult mai repede, in ultimii ani, datorita faptului ca au adaugat oferte noi rapid.

Daimler, un producator german cu o experienta de 125 de ani, a cunoscut o ajustare drastica a rentabilitatii si o reducere a profitului obtinut de pe urma segmentului de lux.

"Mercedes contnua atacul pe segmentul high-end", a subliniat Zetsch.

La mijlocul lunii februarie, grupul german Daimler a fost pus sub acuzare in Franta pentru folosirea de informatii confidentiale in 2006, la vanzarea unor actiuni ale grupului aeronautic european EADS, la care detine o participatie de 15%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
#Daimler Maybach, #inchidere Daimler, #Mercedes Benz lux , #Cifra de afaceri