Rolls-Royce cumpara cu 2,43 miliarde de euro participatia Daimler la un producator de motoare

Vineri, 18 Aprilie 2014, ora 09:24
1413 citiri
Rolls-Royce cumpara cu 2,43 miliarde de euro participatia Daimler la un producator de motoare
Sursa foto: The Guardian

Grupul german Daimler AG, al treilea producator mondial de automobile de lux, va primi 2,43 miliarde de euro pentru participatia sa de 50% intr-o societate mixta care produce motoare, participatie pe care a vandut-o partenerului Rolls-Royce Holdings plc., transmite Bloomberg.

Societatea Rolls-Royce Power Systems a fost creata cand Rolls-Royce si Daimler au preluat producatorul german de motoare industriale Tognum pentru 3,4 miliarde de euro. Societatea mixta, cu sediul in Friedrichshafen, are 11.000 de angajati la nivel mondial si produce motoare diesel pentru industriile maritima, energie si aparare.

Daimler a anuntat ca vrea sa vanda participatia la Rolls-Royce Power Systems

Daimler a anuntat luna trecuta ca are de gand sa-si vanda participatia la Rolls-Royce Power Systems potrivit unei optiuni put convenita cu partenerul britanic in urma cu trei ani, cand cele doua firme au pus la punct societatea mixta.

'Suntem incantati ca am ajuns la un acord cu Rolls-Royce intr-o perioada atat de scurta de timp', a declarat directorul diviziei de vehicule comerciale de la Daimler, Wolfgang Bernhard.

Constructorul auto german va continua sa furnizeze motoare diesel catre Rolls-Royce Power Systems potrivit unui acord care expira in 2025. Daimler livreaza anual aproximativ 1.800 de motoare catre Rolls-Royce Power Systems.

Directorul general de la Daimler, Dieter Zetsche, intentioneaza sa utilizeze fondurile rezultate de pe urma vanzarii participatiei la Rolls-Royce Power Systems pentru a investi in expansiunea marcii de autovehicule de lux Mercedes-Benz, care are ca obiectiv sa devanseze rivalii Audi si BMW pentru a deveni cel mai mare producator mondial de automobile de lux pana in 2020. Mercedes-Benz urmeaza sa lanseze 30 de noi autovehicule pana la finele deceniului, dintre care 12 fara predecesor.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#rolls royce, #daimler rolls royce, #vanzare daimler , #Investitii