Topul celor mai bine platiti directori din industria auto

Marti, 25 Iunie 2013, ora 18:23
1637 citiri
Topul celor mai bine platiti directori din industria auto
Seful Ford, cel mai bine platiti director general din industria auto mondiala

Directorii celor mai mari producatori auto castiga milioane de dolari lunar si administreaza adevarate imperii financiare. In clasamentul celor mai bine platiti CEO se afla directorul general al Ford, urmat de seful Volkswagen si de liderul Daimler.

1. Alan Mulally, Ford

Seful Ford, Alan Mulally, a fost cel mai bine platit sef din industria auto mondiala, in 2012, cu un castig de aproape 20 de milioane de euro, potrivit clasamentului intocmit de Bloomberg.

Vanzarile Ford pe 19 piete europene au scazut cu 2,2% in mai, la 99.400 unitati. Declinul, mai temperat fata de scaderea de 6,2% din regiune, a urcat cota de piata a Ford la 8,3%, maximul lunii mai incepand din 2009, de la 8% in aceeasi perioada anul trecut, a anuntat grupul.

2. Martin Winterkorn, Volkswagen

Pe locul doi se afla seful Volkswagen, Martin Winterkorn, care a primit 14,5 milioane euro.

Volkswagen, cel mai mare producator auto din Europa, a avut un profit de 3,28 miliarde euro in trimestrul al doilea, insa rata de crestere a castigurilor companiei a incetinit la 3,4%, din cauza situatiei dificile de pe pietele europene.

Profitul companiei a crescut in primul trimestru cu 10%, insa performantele solide din China si Statele Unite nu au compensat in totalitate impactul crizei datoriilor de stat si recesiunii din Europa.

3. Dieter Zetsche, Daimler

Managerul Daimler, Dieter Zetsche, se afla pe locul al treilea, cu un castig salarial de 8,15 milioane euro, potrivit aceleiasi surse.

Daimler, cunoscut pentru marca de top Mercedes-Benz, are peste 275.000 de angajati, a vandut 2,2 milioane de autovehicule in 2012 si a avut o cifra de afaceri de 114,3 miliarde euro, in timp ce profitul (EBIT) a fost de 8,6 miliarde euro.

Alan Mulally (Ford), Martin Winterkorn (Volkswagen), Dieter Zetsche (Daimler)

4. Dan Akerson, General Motors

CEO-ul General Motors, Dan Akerson, a incasat peste sase milioane de euro si se afla pe locul al patrulea in topul celor mai bine platiti directori generali din industria auto.

Anul trecut, General Motors a vandut in China, cea mai mare piata a companiei, 2,84 de milioane de vehicule si intentioneaza sa ajunga la 5 milioane de unitati pana in 2015.

Profitul General Motors a scazut cu 11% in primul trimestru, la 1,18 miliarde de dolari, fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Profitul General Motors a scazut cu 11% in primul trimestru al acestui an, pana la 1,18 miliarde de dolari, fata de aceeasi perioada a anului trecut.

5. Akio Toyoda, Toyota

Akio Toyoda, directorul Toyota, ocupa locul cinci in clasament si are o compensatie relativ modesta, de sub trei milioane de euro. Cu toate acestea, el controleaza personal 0,13% din actiunile grupului Toyota, participatie evaluata la 256 milioane de dolari, care a generat in anul fiscal incheiat in martie dividende de 4,2 milioane de dolari.

Analistii citati de Bloomberg subliniaza ca executivii companiilor japoneze sunt in general mai prost platiti decat concurentii din alte zone, precum SUA si Europa de Vest.

Top 4 cele mai frumoase locații turistice din România, conform unei analize realizate de Sun Leader SRL. Restaurante, terase, spații evenimente
Top 4 cele mai frumoase locații turistice din România, conform unei analize realizate de Sun Leader SRL. Restaurante, terase, spații evenimente
România, o țară bogată în frumusețe naturală și istorie, este adesea descrisă ca un adevărat colț de rai pe pământ. Cu o varietate impresionantă de peisaje, de la munte până la...
Când este momentul potrivit pentru a refinanța creditul tău
Când este momentul potrivit pentru a refinanța creditul tău
Ești în căutarea unei modalități mai eficiente de a-ți gestiona datoriile financiare? Ai luat în considerare vreodată refinanțarea creditului tău? În acest articol, te vom ghida prin...
#director general, #salariu director Ford, #salariu director Daimler, #salariu director Volkswagen , #Profit