Actiunile Daimler, tranzactionate pe sistemul alternativ al BVB

Sambata, 20 Noiembrie 2010, ora 00:14
1485 citiri
Actiunile Daimler, tranzactionate pe sistemul alternativ al BVB

Actiunile grupului german Daimler, producatorul Mercedes Benz, vor fi tranzactionate, de marti, pe sistemul alternativ al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), a anuntat vineri bursa, potrivit Newsin.

Consiliul Bursei a aprobat vineri introducerea actiunilor emise de Daimler AG la tranzactionare, in premiera in Europa de Est, in cadrul unui Sistem Alternativ de Tranzactionare, la sectiunea pentru valori mobiliare admise la tranzactionare si pe o piata reglementata. Prima zi de tranzactionare va fi 23 noiembrie, iar tranzactiile se vor realiza in lei.

Banca Comerciala Romana SA va avea calitatea de market maker pentru actiunile Daimler AG. Acestea vor putea fi tranzactionate de 30 de participanti la sistemul de tranzactionare al BVB, care au acces din data de 23 noiembrie.

Actiunile Daimler AG sunt admise la tranzactionare la Deutsche Boerse si Boerse Stuttgart, iar la BVB emitentul nu va avea nicio obligatie de raportare periodica si continua.

"Bursa de Valori Bucuresti reuseste, in premiera, la 15 ani de la prima tranzactie sa ofere investitorilor acces direct, prin intermediul platformei proprii de tranzactionare, Arena, la actiunile unui emitent strain de renume international, fara ca acesta sa fie listat la BVB.

Este un nou pas in alinierea BVB cu pietele dezvoltate. Sunt increzator ca alaturi de produsele structurate lansate in luna iulie, noul segment al Bursei va oferi noi oportunitati de tranzactionare pentru investitori.

BVB va continua sa dezvolte infrastructura tehnologica proprie care sa permita conectarea pietei de capital din Romania la sistemele bursiere europene", a declarat presedintele BVB, Stere Farmache. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lucrările de construcții, în scădere – TradeVille
Lucrările de construcții, în scădere – TradeVille
Lucrările De Construcții, In Scădere In primele 2 luni ale anului 2024, volumul lucrărilor de construcții a scăzut ca serie bruta cu 10.8% si ca serie ajustata sezonier cu 11.8% fata de...
Inflația din zona euro – TradeVille
Inflația din zona euro – TradeVille
Cifra De Afaceri Din Industrie Se Majorează La finalul primelor 2 luni ale anului curent, cifra de afaceri din industrie s-a majorat cu 5.4% fata de aceeași perioada a anului anterior, datorita...
#actiuni, #daimler, #bvb, #bursa , #stiri Daimler