Basescu: Daca nu avem un termen la Schengen, sa dam banii IMM-urilor

Miercuri, 05 Ianuarie 2011, ora 17:02
1108 citiri
Basescu: Daca nu avem un termen la Schengen, sa dam banii IMM-urilor

Fondurile aflate in 2011 la dispozitia Guvernului pentru securizarea frontierelor, in suma de 271 milioane euro, ar trebui alocate intreprinderilor mici si mijlocii si nu neaparat grupului EADS, in conditiile in care nu exista un termen fixat pentru aderarea la Schengen, afirma presedintele Basescu, potrivit Mediafax.

"Pentru ca nu se fixeaza un termen (de aderare la Spatiul Schengen-n.r.), va trebui ca, pe de-o parte, sa ne batem pana in ultima clipa - sa ne batem politic, nu cu pietre - dar trebuie sa avem in vedere ca anul acesta avem in buget 271 milioane euro pentru continuarea programelor de securizare a frontierei, de achizitii de bunuri care sa creasca mobilitatea politiei de frontiera, a vamii.

Cred ca va trebui sa privim cu retinere cheltuirea celor 271 milioane euro, ei pot fi indreptati catre IMM-uri si nu neaparat catre EADS, pentru a stimula IMM-urile, decat sa cheltuim fara a putea sti cand Romania va fi admisa in Spatiul Schengen", a spus Basescu, in sedinta de miercuri a Guvernului.

Grupul european EADS are ca principali actionari companiile Sogeade din Franta si Daimler din Germania, cu cate 22,46% din actiuni.

In decembrie, Franta si Germania au cerut Uniunii Europene sa amane aderarea Romaniei si Bulgariei la Spatiul Schengen.

#bani, #imm, #basescu, #termen, #schengen , #stiri Daimler