Daimler a afisat o pierdere de 1,06 miliarde euro

Miercuri, 29 Iulie 2009, ora 15:11
1048 citiri
Daimler a afisat o pierdere de 1,06 miliarde euro

Daimler AG, al doilea producator de automobile de lux din lume, a estimat o "imbunatatire graduala" a profitului operational, dupa ce a afisat pierderi pentru al treilea trimestru consecutiv, de 1,06 miliarde euro (1,5 miliarde dolari), relateaza Bloomberg.

Pierderea neta s-a cifrat la 1,06 miliarde euro, sau 99 centi pe actiune, comparativ cu perioada similara din 2008, cand grupul inregistrase un profit de 1,4 miliarde euro, sau 1,4 euro pe actiune.

Pierderea a fost insa sub aseptarile analistilor chestionari de Bloomberg, care mizau pe pierderi de 1,14 miliarde euro.

Veniturile companiei au scazut cu 25%, la 19,6 miliarde euro, informeaza NewsIn.

Programele guvernamentale din Germania, Italia si Franta au temperat scaderea vanzarilor auto in 2009, dupa ce livrarile din Europa pentru intreg segmentul au scazut in 2008 cu cel mai ridicat nivel din ultimii 15 ani.

Cota de piata a Mercedes-Benz in Europa, principala sa piata, a scazut la 4,1% in prima jumatate a anului, de la 4,5% in perioada similara din 2008.

"Am reusit sa ne imbunatatim castigurile in al doilea trimestru, fata de primul", a declarat directorul executiv al Daimler, Dieter Zetsche, intr-un comunicat.

Compania are 41.000 de angajati, care muncesc cu 10% mai putine ore, in timp ce in aprilie numarul angajatilor se ridica la 68.000.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#daimler, # profit, # pierderi, # mercedes , #stiri Daimler