Daimler a discutat cu Fiat despre preluarea Fiat Industrial

Miercuri, 22 Septembrie 2010, ora 17:53
1412 citiri
Daimler a discutat cu Fiat despre preluarea Fiat Industrial

Daimler a discutat cu Fiat despre o oferta de preluare a Fiat Industrial, care reuneste activitatile companiei italiene din afara productiei de automobile, potrivit publicatiei La Repubblica, dar grupul german dezminte informatia, relateaza AFP, preluat de Mediafax.

La Repubblica a relatat ca Daimler, cel mai mare producator de camioane la nivel mondial, a facut o oferta de noua miliarde de euro, dar grupul italian a cerut o suma mai mare.

"In prezent, in domeniul nostru toata lumea discuta despre cooperare. In ceea ce priveste informatiile din La Repubblica, nu au avut loc discutii pe aceasta tema cu Fiat", a declarat un purtator de cuvant al Daimler.

Dupa divizarea grupului italian, aprobata saptamana trecuta, Fiat Industrial va reuni in principal producatorul de camioane si autobuze Iveco si fabricantul de motoare agricole CNH.

Noua companie va fi listata la bursa din Milano pe 3 ianuarie 2011.

"In aceasta vara, Daimler a facut o oferta de noua miliarde de euro pentru noua Fiat Industrial, dar conducerea grupului italian a cerut 10,5 miliarde de euro, iar discutiile au fost oprite pentru moment si din cauza faptului ca noua companie trebuie mai intai listata la bursa", a relatat publicatia, fara sa mentioneze sursa informatiilor.

Reprezentantii Fiat au refuzat sa comenteze.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#daimler fiat preluare oferta , #stiri Daimler