Daimler cumpara actiuni Tesla

Miercuri, 20 Mai 2009, ora 16:00
1227 citiri
Daimler cumpara actiuni Tesla

Daimler AG va cumpara 10% din actiunile Tesla, investind cateva zeci de milioane de dolari. Cele doua companii au semnat deja o intelegere pentru a include pachetul de baterii litiu-ion si dispozitivele pentru incarcarea acestora in urmatoarele 1.000 de unitati ale vehiculului electric Smart.

Oficialii celor doua compannii au declarat ca aceasta colaborare le va permite sa lucreze indeaproape la dezvoltarea unor noi acumulatori, sisteme de propulsie electrice si chiar proiecte de noi vehicule.

"Parteneriatul nostru strategic reprezinta un pas important pentru accelerarea comercializarii vehiculelor electrice la nivel global", a declarat Thomas Weber, membru al consiliului director al Daimler AG.

Producatorul american ar putea folosi diferite componente Mercedes, cum ar fi sisteme de directie sau suspensii, ceea ce va reduce substantial costurile de cercetare-dezvoltare.

De partea cealalta, Mercedes poate beneficia rapid de know-how-ul Tesla in ceea ce priveste motoarele electrice si transmisiile cuplate la ele, caci se aude ca in 2012 va produce deja cateva zeci de mii de automobile electrice.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#mercedes, # daimler, # intelegere, # electrice , #stiri Daimler