Daimler renunta la preluarea Volvo de la Ford

Luni, 05 Ianuarie 2009, ora 09:24
1220 citiri
Daimler renunta la preluarea Volvo de la Ford

Constructorul german de autoturisme Daimler a renuntat la planurile de a prelua Volvo, filiala suedeza a grupului american Ford, ce se confrunta cu dificultati financiare, arata un articol publicat de cotidianul german Der Spiegel, citat de AFP. "Proprietarul Daimler, Dieter Zetsche, a examniat minutios in ultimele saptamani o posibila preluare si a descoperit o serie de inconveniente", a relatat publicatia germana.


Ford, ce se confrunta cu scaderea vanzarilor si cu o criza de lichiditati, insa intr-o masura mai mica decat concurentii General Motors si Chrysler, a anuntat la inceputul lunii decembrie ca analizeaza vanzarea Volvo, ultima sa mare subsidiara din strainatate.


Dupa refuzul Daimler, "Ford nu poate decat sa spere ca un constructor chinez precum Changan nu va prelua filiala suedeza", estimeaza publicatia. Guvernul suedez a respins deja nationalizarea companiei, unul din simbolurile industriale ale tarii, ce a fost privatizata in 1999.


In cazul preluarii Volvo, Daimler ar fi urmat sa investeasca multi bani pentru adaptarea modelelor Volvo la tehnologia Mercedes, fara ca productia sa fie mai ieftina, potrivit Der Spiegel. De asemenea, cumpararea de piese comune pentru Volvo si Mercedes .


Vanzarile constructorului suedez, cunoscut pentru autoturismele sale solide si sigure, au fost afectate de incetinirea accentuata a pietei auto la nivel mondial.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...