Daimler va muta 20% din productia Mercedes-Benz C-Klasse in SUA

Miercuri, 02 Decembrie 2009, ora 11:53
2156 citiri
Daimler va muta 20% din productia Mercedes-Benz C-Klasse in SUA

Daimler va muta, din 2014, circa 20% din productia mondiala a viitorului model Mercedes-Benz din gama C-Klasse de la fabrica Sindelfingen din Germania la unitatea din Tuscaloosa, Alabama (SUA), pentru a compensa efectele deprecierii dolarului.

"Din punct de vedere strategic si economic, aceasta masura este absolut necesara pentru ca Mercedes-Benz sa ramana competitiva in viitor si sa utilizeze sansele de crestere", a declarat marti directorul general executiv al Daimler, Dieter Zetsche, informeaza Mediafax.

Fabrica Mercedes-Benz de la Tuscaloosa produce in prezent numai modele SUV (sport utility vehicle).

Productia viitorului model C-Klasse pentru pietele europene va fi asigurata de fabrica de la Bremen, din nordul Germaniei. Pentru a compensa mutarea C-Klasse in SUA, Daimler a transferat productia modelului de nisa SL-Klasse de la Bremen la Sindelfingen, unitate localizata in apropiere de Stuttgart.

Astfel, Daimler sustine ca va oferi "oportunitati atractive de munca" celor 1.800 de angajati care raman la fabrica din Sindelfingen.

Circa 10% din productia mondiala de C-Klasse va fi localizata la fabrica East London din Africa de Sud, care va asambla exclusiv modele cu volanul pe dreapta.

Alte 10% vor fi construite la fabrica Beijing Automotive (BAIC) din China, care lucreza in parteneriat cu Daimler. In prezent, fabrica de la Bremen asigura circa jumatate din productia mondiala de C-Klasse, in timp ce Sindelfingen furnizeaza o treime, noteaza Reuters. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un gigant francez închide o fabrică din Polonia și o mută în România. E vorba de peste 400 de locuri de muncă
Un gigant francez închide o fabrică din Polonia și o mută în România. E vorba de peste 400 de locuri de muncă
Producătorul francez de anvelope Michelin, cu afaceri anuale de aproape 30 miliarde euro, va închide fabrica de anvelope pentru camioane grele din Polonia, de la Olsztyn, unde lucrează...
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
#daimler, #fabrica, #mercedes, #modele, #productie , #stiri Daimler