Programele de tip "Rabla" din Germania si Italia incep sa de roade

Joi, 02 Aprilie 2009, ora 15:35
1674 citiri
Programele de tip "Rabla" din Germania si Italia incep sa de roade

Inmatricularile de autoturisme noi in Germania, cea mai mare piata auto din Europa, au crescut cu 40% in luna martie fata de perioada similara a anului trecut, la 401.000 de unitati. Acest rezultat se datoreaza in mare parte programului guvernamental de stimulare a innoirii parcului auto.

Inmatricularile de automobile noi au crescut cu 20% fata de martie 2008, chiar si in urma ajustarilor legate de numarul de zile de munca, potrivit datelor VDIK, asociatia germana a importatorilor de automobile.

Informatiile anuntate de VDIK si semnele de stabilizare venite din piata auto americana au sustinut cotatiile bursiere ale constructorilor de automobile in intreaga lume. Pe bursa de la Frankfurt, actiunile BMW si Daimler au urcat cu peste 13%.

Programul german de innoire a parcului auto, prin care guvernul acorda subventii de 2.500 de euro fiecarui proprietar care decide sa inlocuiasca o masina mai veche de noua ani cu una noua, a determinat VDIK sa preconizeze cresteri puternice, de doua cifre, ale vanzarilor in primul trimestru, in pofida prabusirilor de pe celelalte mari piete ale lumii.

Inregistrarile de automobile noi au scazut cu 37% in martie in Statele Unite, in timp ce Japonia a anuntat un declin de 25%.

Programul guvernului german, lansat in februarie, initial cu un plafon de 1,5 miliarde euro, a fost extins in martie pana la sfarsitul acestui an.

Piata auto din Italia da semne de revenire

Vanzarile de automobile noi s-au redresat in martie in Italia, multumita stimulilor oferiti de guvern pentru achizitionarea de masini noi, cu emisii reduse, anunta Reuters.

Seful asociatiei contructorilor straini din Italia a anuntat ca vanzarile de luna trecuta ar trebui sa le egaleze pe cele din martie 2008, in timp ce comenzile cunosc cresteri semnificative fata de perioada similara a anului trecut.

De asemenea, presedintele Fiat SpA a declarat ca piata auto raspunde pozitiv initiativelor guvernamentale.

Guvernul italian a inceput oferirea stimulilor pentru achizitionarea masinilor economice, cu emisii reduse, in februarie, astfel, martie este prima luna in care se vor vedea efectele sale asupra vanzarilor. Primele doua luni din 2009 au semnalat o scadere de 28,51 procente fata de inceputul anului trecut, pentru piata italiana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#auto, #germania, #italia, #perioada, #rabla, #unitati , #stiri Daimler