Renault vizeaza cresterea profitului cu 5%

Joi, 10 Februarie 2011, ora 12:31
1563 citiri
Renault vizeaza cresterea profitului cu 5%

Renault vrea sa vanda 3 milioane de masini pana in 2013 si sa obtina astfel un flux de capital de 2 miliarde de euro care ar aduce o crestere a profitului cu 5%, conform planului strategic anuntat joi de companie, informeaza NewsIn.

Conform aceluiasi plan, care se intinde pe sase ani, 2013 fiind anul de mijloc, Renault isi propune si o reducere a costurilor de fabricatie cu 4% pe an.

Renault, multumita celor de la Nissan, a implementat un sistem in care compania se ocupa de intreg lantul de fabricatie, de la departamentul de design si pana la livrarea automobilului catre consumatorul final.

Aceasta strategie va reduce costurile cu pana la 12% pana in 2013, comparativ cu 2010.

Constructorul auto francez a reusit sa faca fata crizei prin care trece piata auto internationala prin lansarea seriei de modele Megane si axarea pe vehicule comerciale.

De asemenea, succesul Renault este datorat in mare parte platformei M0, pe care se construiesc modelele Duster si Sandero.

Renault isi ajusteaza capacitatea de productie din Europa, in schimb o mareste pe cea la nivel international.

Fabricile constructorului auto francez vor beneficia de cooperarea cu Daimler, fapt care va duce la o crestere a capacitatii productiei cu 20%.

Constructorul auto francez se va concentra pe pietele din Brazilia, Rusia si India.

Pana in anul 2013, Brazilia va deveni a doua piata ca importanta pentru francezi, cota de piata fiind aici de peste 5%, sustinuta de lansarea noului Sandero, a modelului Fluence si a SUV-ului Duster.

In Rusia, Renault vizeaza o cota de piata de 6%, fara marca Lada.

Si aici vanzarile vor fi sustinute de Duster, dar si de un nou model construit pe platforma M0 din 2013 in uzina Renault din Togliatti.

In India, constructorul francez va lansa, anul acesta, Renault Koleos si Fluence, un SUV in 2012.

De asemenea, pana in 2013, sase modele vor fi construite in India.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#renault, #crestere profit, #vanzari masini, #crestere capacitate productie , #stiri Daimler