Adamescu a cumparat o parte din Intercontinental

Luni, 25 Aprilie 2011, ora 15:24
2046 citiri
Adamescu a cumparat o parte din Intercontinental

Un off-shore din Cipru asociat la o firma cu The Nova Group Investments Romania, holding detinut de omul de afaceri Dan Adamescu, a cumparat 32,9% din actiunile companiei hoteliere Intercontinental (RCHI), pentru 34,2 milioane lei, potrivit Mediafax.

Mountbay Limited, firma inregistrata in Cipru, si The Nova Group Investments Romania sunt asociati la Zeta SPV Development Bucuresti.

Off-shore-ul inregistrat in Cipru a preluat la inceputul acestui an 99% din actiunile Zeta SPV Development de la The Nova Group Investments BV, dupa ce The Nova Group Investments Romania a renuntat la dreptul de preemptiune si a ramas cu 1%.

 

Totodata, Bogdan Alexander Adamescu, fiul lui Dan Adamescu, a fost numit administrator la Zeta SPV Development. Firma are sediul in centrul comercial Unirea din Bucuresti la etajul 5, unde au sediile mai multe firme detinute de Dan Adamescu, inclusiv The Nova Group Investments Romania. Familia Adamescu controleaza 74,16% din actiunile firmei care administreaza centrul comercial Unirea. 

Mountbay a cumparat, miercuri, pachetul de 32,9% din actiunile Companiei Hoteliere Intercontinental de la RHIC Holding, firma inregistrata in Luxembourg. Surse din piata hoteliera spun ca firma RHIC este controlata de familia Paunescu.

Tot miercuri firma de asigurari Astra (ATRA), controlata de Dan Adamescu, a achizitionat 16,22% din titlurile Intercontinental, de la RHIC Holding, pentru 16,9 milioane lei. Astfel, omul de afaceri a ajuns sa detina indirect 31,96% din titlurile companiei care opereaza hotelul de cinci stele Intercontinental din Bucuresti.

In urma tranzactiilor de miercuri RHIC Holding a iesit din actionariatul Intercontinental, vanzand participatia de 49,12% pentru 51,1 milioane lei (12,5 milioane euro).

In data de 6 aprilie, Zeta SPV Development a cumparat un pachet mic de actiuni Intercontinental, prin intermediul firmei de brokeraj Carpatica Invest. Casa de brokeraj a intermediat si operatiunile prin care RHIC a vandut pachetul de actiuni si pe cea prin care Astra a cumparat 16,22% din titlurile companiei hoteliere.

The Nova Group Investments a propus patru candidati pentru Consiliul de Administratie al companiei hoteliere. Pe lista se regasesc Dan Adamescu si fiul sau, Alexander Adamescu, in prezent administratori, Lucian Ciofoaia, directorul diviziei de real estate a grupului, si Daniel Onute.

Actionarii Intercontinental au aprobat in martie contractarea unui imprumut de 15 milioane euro de la UniCredit Tiriac Bank, pentru restituirea unei datorii de 13,5 milioane euro catre RHIC Holding. Diferenta era destinata finantarii unor investitii in renovarea hotelului Intercontinental.

Hotelul are acum 286 de camere si apartamente deschise, restul pana la 423 fiind inchise pentru renovare.

Intercontinental avea la finalul anului datorii de 64,1 milioane lei, cu 4,2% peste obligatiile de plata din 2009, de 61,5 milioane lei. La finalul lunii decembrie, compania avea de recuperat creante de 2,5 milioane lei, mai mici fata de anul precedent, de 2,8 milioane lei.

Familia Adamescu a cumparat in urma cu cinci ani, pentru 10 milioane de euro, hotelul de cinci stele Rex din statiunea Mamaia. Hotelul a fost preluat de la Viorel Paunescu.

La pretul la care RHIC Holding a vandut actiunile, de 0,1249 lei, compania Intercontinental este evaluata la 104,1 milioane lei, in timp ce la cea mai recenta cotatie de la bursa, de 0,105 lei/titlu, capitalizarea este de 87,5 milioane lei.

Intercontinental are un capital social de 83,3 milioane lei, divizat in 833,5 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 0,1 lei.

#intercontinental, #piata hoteliera, #adamescu , #stiri Dan Adamescu