Astra Asigurari si-a sporit profitul net cu 91% in S1

Marti, 04 August 2009, ora 17:42
1471 citiri
Astra Asigurari si-a sporit profitul net cu 91% in S1

Astra Asigurari a inregistrat un profit net de 5,39 milioane lei (1,27 milioane euro), in crestere cu 91% fata de aceeasi perioada a anului trecut, continuand astfel tendinta ascendenta inregistrata in primul trimestru din acest an, a anuntat marti compania, transmite NewsIn.

In primele sase luni din 2008, Astra Asigurari inregistrase un profit net de 2,82 milioane lei.

Volumul de prime brute subscrise a crescut cu 62% in primul semestru din acest an, pana la 411,48 milioane lei (97,3 milioane euro). Din acestea, primele subscrise pe segmentul de asigurari generale au reprezentat de 408,8 milioane lei, in crestere cu 63% fata de aceeasi perioada din 2008.

Cele mai importante cresteri (315%) au fost inregistrate pe segmentul de cladiri si bunuri, pana la 107,21 milioane lei.

Astra Asigurari a inregistrat prime brute subscrise de 162 milioane lei pe segmentul de asigurari Casco, in crestere cu 69%, in timp ce pe segmentul de raspundere civila auto (RCA) cresterea a fost de 15%, pana la 100 milioane lei.

Afacerile companiei pe segmentul de asigurari de viata au crescut cu 19% fata de aceeasi perioada a anului trecut, primele brute subscrise ridicandu-se la 2,7 milioane lei.

Daunele platite de companie au crescut cu 7% in primul semestru, pana la 148,41 milioane lei (de la 139,1 milioane lei in intervalul ianuarie-iunie 2008).

"Obiectivele strategice pe care ni le-am propus pentru 2009 sunt: dezvoltarea liniilor de business de asigurari de viata, sanatate si property si lansarea unor noi produse de viata si de sanatate, continuarea dezvoltarii liniilor de business facultative, dezvoltarea parteneriatelor in regim bancassurance si dezvoltarea unor canale de vanzare noi", a declarat presedintele directoratului companiei, Radu Mustatea.

Compania este controlata de omul de afaceri Dan Adamescu, prin intermediul grupului Nova Trade, ce detine 72,7% din actiunile asiguratorului. Potrivit ultimei raportari, Uniqa Int Beteiligungs-Verwaltungs detinea 27% din actiunile companiei.

Astra Asigurari are un capital social de 192,7 milioane lei, divizat in 72,5 milioane de actiuni, cu o valoare nominala de 2,66 lei.

Capitalizarea Astra Asigurari este de 101,4 milioane lei (24 milioane euro), aferenta cotatiei de 1,40 lei/actiune, stabilita in sedinta bursiera din 11 septembrie 2008. Titlurile Astra Asigurari se tranzactioneaza la categoria a treia a pietei Rasdaq, sub simbolul ATRA.

Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Lenin a fost un vizionar, iar una din maximele lui, pe care o regasiti in titlu, pare a fi valabila si in Romania zilelor noastre... Aceasta este o radiografie a momentului politic actual, cu...
De ce legea păcănelelor nu poate avea un impact real: ””E nevoie de o mai bună reglementare a jucătorilor”
De ce legea păcănelelor nu poate avea un impact real: ””E nevoie de o mai bună reglementare a jucătorilor”
În 2022, piața de jocuri de noroc din țara noastră era considerată ca având cea mai mare rată de creștere din Europa de Est, mai ales în contextul în care, în România, numărul sălilor...
#astra, #asigurari, #afaceri, #euro, #viata, #prime, #active , #stiri Dan Adamescu