Hotelul Roman din Herculane, vandut pentru 8,6 mil. lei

Miercuri, 09 Iunie 2010, ora 15:43
2229 citiri
Hotelul Roman din Herculane, vandut pentru 8,6 mil. lei

Hotelul Roman din statiunea Baile Herculane, controlat de omul de afaceri Iosif Armas, a fost vandut firmei Casito Aerotransport SRL din Hunedoara pentru suma de 8,6 milioane lei, in urma unei licitatii pe 4 iunie, a declarat miercuri pentru NewsIn primarul statiunii, Nicusor Vasilescu.

"Zilele acestea se va semna contractul, procesul de predare-primire.

Compania din Hunedoara a platit deja 10% din suma totala cu care l-a achizitionat si urmeaza sa plateasca si restul sumei", a declarat miercuri Nicusor Vasilescu.

Hotelul Roman a fost scos a vanzare pe 14 mai la un pret de 11,5 milioane lei, insa licitatia s-a reluat pe 4 iunie intrucat la prima strigare nu au existat cumparatori.

De asemenea, licitatia pentru vanzarea Hotelului Afrodita din Baile Herculane, care in prezent este inchis, va fi reluata la o data care nu a fost stabilita inca.

Hotelurile Roman si Afrodita din statiunea balneara Baile Herculane aflata in judetul Caras-Severin au fost scoase la vanzare initial pe 14 mai, din cauza datoriilor acumulate la stat de actionarul lor.

Decizia de vanzare a celor doua hoteluri a fost luata de Directia de Finante din Caras-Severin.

Cele doua hoteluri apartin societatii Hercules, unde actionar este firma Argirom, cntrolata de omul de afaceri Iosif Armas.

Datoriile SC Hercules sunt de 2,5 milioane euro catre bugetul de stat, care s-au strans in ultimii cinci ani, constand in taxe, TVA si impozite neplatite.

Unitatile de cazare din Baile Herculane, care erau in posesia statului, au fost privatizate in august 2001, in perioada in care ministru al turismului era Dan Matei Agathon.

In prezent, in statiune nu mai exista hoteluri cu capital de stat.

Toate unitatile de cazare care au apartinut intreprinderilor de stat (fosta Intreprindere Balneara si de Turism Herculane - IBTH si Uniunea Generala a Sindicatelor din Romania- UGSR) sunt acum in proprietatea Hercules Argirom Group (detinuta de omul de afaceri Iosif Armas) si SC Sind Romania SRL.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#hotel, #roman, #herculane, #milioane , #stiri Dan Matei Agathon