Sindicatele vor demisia lui Botis

Marti, 18 Ianuarie 2011, ora 12:19
1312 citiri
Sindicatele vor demisia lui Botis

Negocierile privind noul Cod al Muncii, purtate marti la sediul ministerului de resort, au fost blocate dupa ce reprezentantii sindicatelor au iesit de la discutii si au anuntat ca nu vor mai purta niciun fel de dialog cu Ioan Botis, anunta NewsIn.

Sindicalistii au mai multe nemultumiri in legatura cu proiectul Codului Muncii propus de minister. In plus, ei reclama faptul ca insusi ministrul Muncii, Ioan Botis, ar fi blocat continuarea discutiilor dintre patronate, sindicate si guvern.

"Vom organiza actiuni sociale care nu vor duce la imbunatatirea situatiei actuale. Se poate manca si bataie pe strada, se pot face manifestatii multiple. Se pare ca numai prin exprimare violenta Romania poate sa fie redresata. A desfiinta patronatele si sindicatele este un atac la democratie", a spus liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu.

De la negocieri s-a retras si presedintele organizatiei patronale UGIR-1903, Cezar Coraci.

"Sper ca premierul ii va cere lui Botis o explicatie. N-am inceput sa discutam Codul Muncii.

Am cerut ca ministrul Muncii sa ne explice. A zis: vom tine seama de parerile dumneavoastra. Discutiile pe Codul Muncii nici nu au inceput. Acesta modalitate al dublului limbaj e un fapt care nu s-a petrecut de 20 de ani in Romania. Nu credeam ca voi trai asa scene.

Nu stiu care e rolul participarii la dialog, daca ministrul declara ceva, iar apoi coboara si declara altceva. Voiam sa stiti care e motivul daca ne vom hotari sa ne retragem de la discutii in urmatoarele ore. E inadmisibil ce s-a intamplat", a declarat Coraci.

Sindicalistii vor o intalnire cu premierul Emil Boc, pentru a discuta problemele legate de Codul Muncii.

Retragerea sindicatelor de la negocieri s-a produs la doar cateva minute dupa ce ministrul Ioan Botis, asistat de vicepresedintele Aliantei Confederatiilor Patronale din Romania, Dan Matei Agathon, anuntase ca ministerul, patronatele si sindicatele au convenit asupra formei finale a Codului Muncii.

Ulterior, Coraci a reclamat si faptul ca Agathon nu face parte din comisia de lucru pe Codul Muncii. 

"Nimeni din cei comisia de lucru nu au coborat sa faca declaratii", a subliniat presedintele UGIR-1903.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
#sindicate, #botis, #demisie, #codul muncii , #stiri Dan Matei Agathon