Sucu: Romanii au mers mai rar in baruri, dar au investit in mese mari pentru acasa

Joi, 13 Octombrie 2011, ora 12:48
2113 citiri
Sucu: Romanii au mers mai rar in baruri, dar au investit in mese mari pentru acasa

Romanii au mers mai rar in baruri si restaurante in ultima perioada, pe fondul crizei economice, dar au invitat prietenii acasa si au cumparat un numar dublu de mese mari, a declarat joi proprietarul retailerului de mobila Mobexpert, Dan Sucu.

"Clientul iese mai rar la restaurant, dar invita prietenii acasa. Am dublat numarul de mese mari vandute si am crescut vanzarile de fete de mese, pahare si furculite", a spus Sucu, la un seminar ZF, potrivit Mediafax.

El a adaugat ca au crescut si vanzarile de frapiere si aparatura pentru bar, care au transformat proprietarul de locuinta in gazda.

"Pana in 2008, poate clientii sperau sa se mute intr-o casa mai mare. Cand au hotarat insa ca in urmatorii 3-4 ani nu se vor muta, au hotarat sa investeasca in locuinta veche.

Din acest motiv am avut o crestere de 38% la vanzarea de saltele", a mai spus Sucu.

Omul de afaceri a mentionat ca vedeta vanzarilor din ultimii ani a fost insa mobilierul de exterior, datorita vremii tot mai calde.

Potrivit lui Sucu, majorarea TVA de la 19% la 24% a avut un efect negativ asupra economiei. "Intelegem motivele cresterii TVA, dar nu le respectam.

Perceptia mea este ca mergem intr-o directie extrem de incorecta in ceea ce priveste fiscalitatea. Fiecare zi in care se intarzie cu acest TVA marit trimite firmele din zona alba catre zona gri", a aratat proprietarul Mobexpert. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#dan sucu, # sucu mobexpert, # achizitii mobila , #Mobexpert