Nu va atingeti de cota unica! Este singurul lucru bun

Vineri, 03 Iulie 2009, ora 08:28
1411 citiri
Nu va atingeti de cota unica! Este singurul lucru bun

Cota unica a fost una dintre cele mai bune masuri implementate de guvernanti in ultimii zece ani, iar trecerea la taxarea progresiva ar crea o mare tentatie printre antreprenori de a eluda legile, spun oamenii de afaceri chestionati de Ziarul Financiar. 

"Cota unica din punctul meu de vedere a fost primul lucru inteligent facut la nivel guvernamental in ultimii zece ani. Orice renuntare nu poate sa fie decat o greseala, care nu are nicio legatura cu economia propriu-zisa, ci cu faptul ca in general guvernantii nu au capacitatea de a se adapta de la o situatie la alta.

Au capacitatea de a se adapta de la rau la bine cheltuind in plus, nu au capacitatea de a se adapta de la bine catre rau", a spus Dan Sucu, care controleaza grupul de firme Mobexpert, cel mai mare jucator din industria mobilei.

"Daca va fi desfiintata cota unica inseamna ca vom plati si mai mult catre stat decat o facem acum, iar in loc sa ne dezvoltam vom ramane la nivelul la care suntem si vom face noi disponibilizari, in timp ce piata neagra va continua sa se dezvolte", a declarat Radu Timis, actionar majoritar si CEO al CrisTim, unul dintre cei mai mari producatori de mezeluri de pe plan local.

"Aparitia cotei unice a fost cea care a determinat un oarecare optimism la nivelul clientului cu venituri medii si peste medii. El a avut surpriza de a-i ramane in buzunar o suma destul de mare in plus fata de ce ii ramanea cu o luna - doua inainte, bani care nu erau inca inregimentati in bugetul lui de familie", este de parere Sucu.

Mediul de business considera ca principala problema pe care o are Romania in acest moment este imposibilitatea de adaptare a mediului guvernamental fata de "realitatile evidente".

"Lucrul acesta conduce la o lipsa de credibilitate, lipsa de credibilitate duce la un cost ridicat al creditului, care determina imposibilitatea ca economia sa reporneasca. Lucrurile sunt extraordinar de simple", mai spune Sucu de la Mobexpert. El este de parere ca daca "statul nu-si rezolva problemele de credibilitate, ne ingroapa pe toti".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk, cunoscut pentru abordările sale inovative și adesea controversate în tehnologie, a avut în vedere transformarea platformei de social media Twitter, acum redenumită X, într-un...
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
După eliminarea controalelor vamale aeriene și maritime cu Spațiul Schengen pentru România, la 31 martie 2024, a revenit în discuție subiectul pierderilor enorme suferite de transportatori,...
#cota, #profit, #taxare, #unica , #stiri Dan Sucu