Reteta succesului Mobexpert nu se mai aplica la afacerile de astazi. Vezi ce spune Dan Sucu

Duminica, 17 Aprilie 2011, ora 23:38
3353 citiri
Reteta succesului Mobexpert nu se mai aplica la afacerile de astazi. Vezi ce spune Dan Sucu

Proprietarul grupului Mobexpert, Dan Sucu, spune ca in prezent tinerii antreprenori nu pot avea succes in afaceri doar cu entuziasm, asa cum se intampla la inceputul anilor '90, ci au nevoie si de competenta si experienta.

"Orice activitate economica o faci in momentul de fata din ce in ce mai greu doar cu dorinta, asa cum am inceput eu de exemplu (...) si trebuie din ce in ce mai multa competenta. Din pacate competenta se dobandeste in timp", a declarat Sucu pentru MEDIAFAX.

El a afirmat ca daca ar porni afacerea Mobexpert in acest an, cu experienta deja dobandita, nu i-ar fi foarte dificil sa aiba succes. Pe de alta parte, el admite ca daca ar fi avut informatiile din prezent la inceputul anilor '90, ar fi existat posibilitatea sa nu lanseze business-ul de mobila.

"Daca ma gandesc retrospectiv, daca in 1993 as fi avut informatiile de acum, nici macar nu stiu daca as mai fi pornit afacerea, nu-mi dau seama.

Poate ca mi-ar fi fost atat de teama ca nici macar nu m-as fi apucat. In 1991-1993 entuziasmul era suficient. In clipa de fata, si entuziasm, si inconstienta, si competenta sunt trei lucruri de care ai nevoie", a spus omul de afaceri.

El afirma ca in prezent nu este interesat nici de cedarea afacerii, nici de achizitia unor competitori.

"Nu ne intereseaza ideea de achizitii. Noi promovam un anumit concept de magazin. Sa achizitionam un magazin cu un concept diferit n-ar avea nicio logica", a spus Sucu.

Intrebat cand a primit ultima oferta pentru cedarea afacerii, Sucu a afirmat ca are lunar discutii cu diversi retaileri, din toata lumea, dar singura data cand a cerut o oferta concreta a fost in perioada 2006-2007.

" In general cauti un pret in clipa cand vrei sa vinzi ceva. Daca nu vrei sa vinzi, nu te intereseaza pretul. (...) Nu exista o perspectiva imediata a ceda afacerea.

Dar nu exclud posibilitatea de a renunta la anumite portiuni din afacere daca ele nu-mi aduc satisfactia necesara ", a mai spus omul de afaceri.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#dan sucu, #mobexpert, #mobila, #ikea, #antreprenori, #retea succesului afaceri , #stiri Dan Sucu